Iarna nu mai ia autorităţile din Timiş prin surprindere… pe hârtie

184

Autorităţile din judeţul Timiş sunt pregătite de iarnă! Cel puţin pe hârtie, potrivit prezentărilor făcute în faţa prefectului judeţului, Mircea Băcală. Primăria Timişoara are în curs un contract cu 2 firme pentru deszăpezire, Retim şi SDM. Acestea au fiecare câte 3 sectoare din cele 6 în care s-a împărţit oraşul. Potrivit reprezentanţiilor municipalităţii, cele două societăţi sunt pregătite cu utilaje şi material antiderapant pentru a face faţă eventualelor înzăpeziri.

Şi şefii de la Drumuri din cadrul Consiliului Judeţean Timiş susţin că nu vor fi luaţi prin surprindere dacă iarna va fi grea. Contactul de deszăpezire este în vigoare şi va mai curge 3 ani. În contract sunt implicate 6 societăţi care vor interveni pe drumurile judeţene din Timiş. Există 76 utilaje şi stoc de clorură de calciu pentru tot sezonul rece.

În privinţa drumurilor naţionale şi a autostrăzilor, DRDP Timişoara are încheiate contracte pentru deszăpezire pentru sectoarele Deva, Timişoara, Orşova, Caransebeş, dar şi pentru un lot de autostradă.

Judeţul Arad nu este acoperit şi nici porţiunea de şosea rapidă dintre Traian Vuia şi Remetea Mare, în aceste cazuri instituţia aflându-se în perioada legală de contractare. Se aşteaptă eventualele contestaţii, licitaţiile fiind deja încheiate.

Prefectul judeşului Timiş, Mircea Băcală, nu este însă convins de hârtiile pe care le-a primit de la cei responsabili cu deszăpezirea. Aşa că vrea să facă controale pe teren.

„Cel puţin pe hârtie suntem pregătiţi să întâmpinăm iarna. Voi întocmi o comisie şi vom face verificări şi pe teren. Vrem să vedem dacă utilajele sunt funcţionale, dacă există ca număr în parcul auto, dacă există materiale antiderapante”, a spus Băcală.

LĂSAȚI UN MESAJ