Ianuarie aduce alte 14 noi mijloace de transport în comun noi la Timişoara

422

Parcul auto al RATT se înnoieşte tot mai mult. Dacă în cazul tramvaielor Primăria Timişoara nu a avut bani să le cumpere noi ci le-a trimis la modernizat pe cele vechi, nu acelaşi lucru îl putem spune şi despre autobuze. Până în ianuarie 2017, în oraşul de pe Bega vor circula 20 de minibuze şi un autocar noi nouţe.

Până acum, în decembrie, au ajuns 6 autocare de mici dimensiuni şi unul mare. Acestea nu circulă momentan pentru că autorităţile nu au reuşit încă să le înmatriculeze. Operaţiunea ar trebui să fie gata anul viitor, dacă ascultăm promisiunile primarului, urmând apoi probele specifice pentru transportul de persoane.

„20 vom avea, ele vor veni în perioada următoare eşalonat, până în ianuarie le vom avea pe toate. Licitaţia s-a adjudecat la 12, 4 milioane de lei. evident că toate sunt Euro 6, sunt la cele mai înalte standarde actuale”, a declarat Nicolae Robu.
Nu se ştie unde vor fi folosite, pe ce trasee, dar cu siguranţă pe cele mai aglomerate rute.

„În principiu, am vrut să suplimentăm orice mijloc de transport, la orele de vârf, pe toate traseele pe care este nevoie de așa ceva. De asemenea, vorbim despre traseele spre școli, unde sunt mulți elevi. Am vrea, pe de altă parte, să extindem prezența RATT în zona metropolitană. De exemplu, să introducem conexiuni la Moșnița, la Șag sau la Ghiroda. Am avut o discuție de principiu cu primarii, pentru că trebuie să contribuie și ei financiar”, a declarat zilele trecute primarul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ