Hunedoreanul mușcat de haita de câini are nevoie de tratament cu ser antirabic. A fost transportat la Timișoara

160

Bărbatul mutilat de o haită de câini în perimetrul Preparaţiei de cărbune Coroieşti, din Valea Jiului, are nevoie şi de un tratament cu ser antirabic, pe lângă vaccinul antirabic, după ce pe trupul său au fost identificate urme de muşcături de la opt animale.

Victima, în vârstă de 47 de ani, a fost transferată la un spital din Timişoara, unde va primi şi tratamentul cu ser antirabic stabilit de medicii specialişti. „Bărbatul a fost muşcat de opt câini. El a fost vaccinat antirabic, dar având în vedere faptul că au fost mai mulţi câini s-a ajuns la concluzia că este mai bine ca el să facă şi un tratament cu ser antirabic. Pacientul este sub supraveghere medicală”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Deoarece în judeţul Hunedoara nu există ser antirabic, DSP a luat legătura cu Ministerul Sănătăţii, iar dozele necesare vor fi trimise pentru tratamentul bolnavului. Medicul-şef al DSP Hunedoara a explicat că tratamentul cu ser antirabic poate începe în termen de 72 de ore de la momentul la care pacientul a fost muşcat de câini, aşa că viaţa bărbatului din Valea Jiului nu este în pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ