Hunedoara iese din tipare! Ce au decis edilii și ce suprize se mai pregătesc.

356

Reprezentanții Primăriei din Hunedoara s-au gândit că ar trebui să iasă puţin din strictele reguli ale amenajărilor sau reamenajărilor unor construcţii şi au trecut la fapte. Astfel că, au reamenajat sensul giratoriu de la intersecţia străzilor George Enescu şi Aurel Vlaicu cu bulevardele Traian şi Libertăţii, transformându-l, practic, într-un tricolor. Ideea a aparţinut primarului municiupiului de pe Cerna, Dan Bobouţanu.

Părerile au fost pro şi contra, unor hunedoreni le-a plăcut ideea, în schimb, alţii au comparat Hunedoara cu Clujul, de când Funar a vopsit băncile din oraş în culorile tricolorului.

Însă, reacţia primarului Dan Bobouţanu nu s-a lăsat prea mult aşteptată: „Vă promit că n-o să ne apucăm să vopsim băncile şi bordurile. Totuşi, tricolorul va fi, în Hunedoara, una dintre principalele teme prin care se va marca Anul Centenarului. Asta pentru că eu unul sunt mândru că sunt hunedorean şi sunt mândru că sunt român. Cei care critică ideea sunt destul de puţini, comparativ cu cei care o apreciază. Cel puţin eu aşa cred. Nu ne vom opri aici. Vor urma şi alte surprize de acest fel și sunt convins că mulți cetăţeni le vor considera plăcute”.

Primarul Dan Bobouţanu a mai spus că, pentru amenajarea giratoriului, costurile au fost „ca şi inexistente”, deoarece peste pământul în care au fost plantaţi trandafiri ce nu s-au prins, a fost întinsă o folie de nailon, peste care au fost aranjate câteva roabe de piatră, vopsită apoi în culorile curcubeului.

„Prin acel punct trec aproape 400.000 de turişti pe an. Anul viitor, va fi o altă amenajare peisagistică în acel giratoriu, făcută tot cu costuri minime. Este vorba despre o statuie care simbolizează oţelarul hunedorean, veche de 100 de ani, pe care am reuşit să o preluăm de la fostul combinat siderurgic”, completează primarul Hunedoarei.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ