Economia chineză prezentată întregii Europe estice la expoziția de la Budapesta – video

206

Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș se implică în organizarea unui eveniment de larg interes pentru întreaga zonă de vest a țării. Nu mai este pentru nimeni un secret că economia chineză este de cel puțin un deceniu într-o accelerată expansiune. Exporturile lor acoperă o atât de largă paletă de produse încât este imposibil de găsit un domeniu în care să nu exceleze. Marfurile lor se găsesc pe orice meridian.

Dar e la fel de adevărat, dar mai puțin cunoscut, faptul că sunt și la fel de mari importatori de variate bunuri. Oricine produce sau comercializează marfă ce poate stârni interesul firmelor asiatice poate vizita expoziția de la Budapesta pentru a vedea, cerceta și a face legături de afaceri.

La finalul lunii mai, va avea loc la Budapesta un târg-expoziție ce depășeste granița de interes local. Aici vor veni operatori economici din câteva zeci de țări cu preponderență din estul european ce au interes de a lega afaceri strânse cu companii din Extremul Orient. Pentru a opta oară în capitala maghiară are loc China Smart Expo 2018. Organizatorul principal al expoziției, dar și partener al părții române este Central European Trade and Logistics Cooperation Zone Budapesta (CECZ Co.Ltd).

CHINA SMART EXPO Budapesta este unul din cele mai mari și complexe evenimente din Europa Centrală și de Est, care cuprinde expoziții, prezentări de firmă, conferințe tematice și întâlniri de afaceri de tip B2B (Business to Business), devenind astfel o platformă de întâlnire a producătorilor, exportatorilor și importatorilor din China cu oameni de afaceri din țările europene.

Pentru a vedea o mică parte din amploarea evenimentului sunt relevante câteva cifre ce vorbesc sintetic despre ediția 2017. Acestea sunt o dovadă a succesului de care s-a bucurat evenimentul trecut: 300 de expozanți, 4.800 de vizitatori înregistrați, 2.000 de contacte de afaceri.
La ediția din acest an, vor fi prezente pe o suprafață de 10.000 metri pătrați peste 500 de companii chineze abilitate de Ministerul Comerțului din China care deţin licenţe de export-import în relația cu UE.

Aflate la Timișoara pentru un seminar despre comerțul chinez, doamnele Marta Trembeczki, Business Development Manager, CECZ Co. Ltd. și Ildiko Simon, marketing coordinator la aceiași firmă au avut amabilitatea de a prezenta în linii mari ce se întâmplă la expoziția budapestană.

Noutatea ediției 2018 este structurarea expoziției în trei mari secțiuni, după cum urmează:
-CHINA SMART EXPO – întâlniri și contacte de afaceri cu peste 300 de expozanți chinezi din domeniile: IT și electronică, industria agro-alimentară, construcţii, industria auto, construcții de mașini, imobiliare, textile, industria chimică, industria mobilei, echipamente și articole de uz casnic, energie din surse regenerabile.
-SHANDONG CULTURE EXPO – reunește 80 de reprezentanți și delegați guvernamentali de rang înalt din sectoarele: învățământ, programe de mobilități, turism, sport, drepturi de autor, artă, conținut on-line.
-CHINA IMPORT – forum de afaceri comun unde sunt așteptate companii din țările Europei Centrale și de Est care pot face export în domeniile industriei alimentare și produselor agroalimentare.

Din partea CCIAT, Stana Stoianov, director D.R.E.M.A. a lansat învitația de a se înscrie oameni de afaceri timișeni la acest târg pentru a lua contact cu comerțul de export-import al Chinei cu Uniunea Europeană și, totodată, de a prezenta posibilitățile noastre locale pe o astfel de piață externă uriașă.

Ediția a 9-a a CHINA SMART EXPO se va desfășura la Budapesta, în perioada 31 mai – 2 iunie 2018. Toți cei interesați trebuie să ia legătura cu CCIAT pentru a afla condițiile de participare și ce trebuie făcut, precum și pentru a prezenta economia județului nostru.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina web: www.chinasmartexpo.com.
Informații suplimentare la tel. 0372185244 sau 0372185247, e-mail: dpop@cciat.ro, Diana Pop – referent de specialitate DRE.

LĂSAȚI UN MESAJ