Huf sărbătorește inaugurarea unui nou sediu pentru Centrul de Cercetare și Dezvoltare Huf din Timișoara

208

Huf, principalul furnizor de sisteme de imobilizare, acces și autorizare pentru industria auto globală, a sărbătorit, împreună cu angajații, reprezentanți ai administrației locale și regionale și reprezentanți ai mediului universitar, inaugurarea oficială a unui nou sediu destinat centrului său de dezvoltare și cercetare din Timișoara. La evenimentul de deschidere Huf a anunțat, de asemenea, că Huf Timișoara va deveni unul dintre principalele centre de dezvoltare ale companiei.

„Pentru a ne menține avantajul competitiv de specialiști de top în sisteme sigure de acces și autorizare, reorganizam rețeaua globală Huf R&D, astfel încât să asigurăm un flux constant de inovații și să deservim clienții noștri cu produse de cea mai bună calitate, la cel mai bun cost”, a declarat Michael Supe, Chief Operating Officer și membru al Consiliului de Administrație Huf la evenimentul de inaugurare. „În acest context, extinderea centrului de cercetare și dezvoltare din Timișoara și relocarea lui în Campusul ISHO joacă un rol esențial”, a adăugat Supe.

Echipa Huf R&D din Timișoara a fost relocată în decembrie 2019 în Campusul ISHO, proiectat de Mulberry Development. Acesta cuprinde o serie de clădiri ultramoderne, cu aproximativ 50.000 de metri pătrați de spații de birouri și asigură o infrastructură excelentă: transport public, parcări, restaurante și un centru medical. Proiectul ISHO urmează să fie finalizat în 2021, însă este deja considerat un punct de referință al orașului, localizat în apropiere de centrul istoric și de universități. Având în vedere că Timișoara este un oraș recunoscut drept unul dintre orasele de referință în domeniul IT din România, Huf a ales locul perfect pentru a ajunge la tinerii formați la facultățile de profil din Timișoara.

În prezent, peste 120 de angajați lucrează la Huf în Timișoara. Noul centru R&D oferă un spațiu generos de 2.000 de metri pătrați în care vor lucra aproximativ 200 de ingineri. În ultimele luni, Huf Romania S.R.L. și-a intensificat eforturile de recrutare a tinerelor talente pentru a-și extinde echipa la dimensiunea planificată. Abordarea open-space și infrastructura tehnică excelentă de la ISHO oferă un mediu de lucru ideal și facilitează noi modalități de colaborare în România, precum și în rețeaua globală R&D a Huf. Echipele din România lucrează la proiecte software pentru clienți precum Audi, BMW, Ford, GM și PSA, dezvoltând sisteme de intrare pasivă, senzori pentru deschiderea automată a portbagajului sau soluții inovatoare de interfațare cu sistemul de telefonie mobilă.

„Odată cu relocarea în noua clădire, angajații noștri au oferit feedback pozitiv cu privire la noul lor mediu de lucru. Poziționarea sediului a ajutat și la atragerea de noi angajați, înalt calificați”, a declarat Bogdan Iliescu, directorul echipei de dezvoltare Huf din Timișoara. „Noua locație, proiectele software interesante, pachetele de beneficii atrăgătoare, oportunitatile de formare continuă pentru toți angajații și programele personalizate pentru dezvoltarea tinerilor specialisti, poziționează Huf drept un angajator de top în Timisoara. Pentru a atrage cat mai multe talente, dezvoltam relații de colaborare cu instituțiile academice din Timișoara”, a adăugat el.

„În calitate de reprezentant al Universității Politehnica din Timișoara, mă bucur să văd că firme precum Huf oferă opțiuni promițătoare de carieră tinerilor noștri absolvenți. Prin diverse inițiative, consolidăm angajamentul mediului academic fată de companii globale precum Huf, care se bazează pe tineri bine pregătiți. De asemenea, ne asumăm responsabilitatea de a adapta constant programele noastre de învățământ la ultimele tendințe tehnologice. In calitate de instituție de învățământ superior suntem mândri să contribuim la reputația Timișoarei ca unul dintre cele mai importante orașe axate pe Cercetare si Dezvoltare din Europa”, a declarat dl. Prof. Dr. Radu Vasiu, Președintele Senatului Universității Politehnica din Timișoara.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ