21.2 C
Timișoara
sâmbătă 27 aprilie 2024

Huf Arad a inaugurat o nouă capacitate de producție. Societatea a sărbătorit 15 ani de prezență neîntreruptă în România VIDEO

Una din cele mai prestigioase companii de nivel mondial, care activează de mult timp și pe piața românească, a sărbătorit, azi, la Arad, un dublu eveniment.

Huf România SRL a marcat în mod festiv, la sediul fabricii din Arad, împlinirea a 15 ani de activitate, dar și inaugurarea oficială a unei noi capacități de producție. De fapt, este pe bună dreptate asemuită cu o nouă fabrică ce va spori numărul angajaților cu 100 de lucrători în primă fază. Tot cu acest prilej a fost sărbătorit și primul deceniu de activitate al Centrului de Dezvoltare Huf Timișoara.

Cum forța de muncă extrem de specializată și înalt calificată este principala calitate a acestei companii, au fost înmânate trofee și diplome tuturor celor ce muncesc de la începuturile firmei în țara noastră.

„Deoarece Huf România este o piatră de temelie în rețeaua noastră globală, am decis să organizăm, totuși, un eveniment festiv restrâns, în conformitate cu precauțiile COVID 19, pentru a marca extinderea activității fabricii noastre din Arad. În primul rând dorim să mulțumim angajaților noștri pentru angajamentul lor din ultimii 15 ani și pentru punerea în funcțiune a noilor linii de producție într-un timp record, în ciuda contextului pandemic” a explicat la începutul discursului său dr. Lars Placke, membru al consiliului de administrație al firmei Huf.

În Arad firma Huf produce piese mecanice și electronice pentru aproape toate marile firme constructoare de mașini de la Mercedes, BMW, Dacia, Volvo, Stellantis sau WV. Simplist spus, aici se produce cam tot ce înseamnă siguranța mașinii. De la simple chei de contact și încuietori mecanice, până la cele mai sofisticate piese, ce cuprind senzori, multă electronică, încât cheia din buzunar este un adevărat mic computer menit să rezolve multe probleme. Pe lângă tehnologiile enumerate, aici se mai produc piese de mase plastice injectate, mânere exterioare de uși, suporturile acestora, capace pentru rezervoarele de combustibil. Dacă menționăm că până și celebrele Rolls-Royce Phantom se descuie cu chei Huf este deja o garanție a înaltului standard atins de firmă.

Aici se spune cu mândrie că tot a doua mașină care circulă prin lume are cel puțin o componentă Huf.

„Pe cei 20 000 de metri patrați ai fabricii, dedicați activităților de producție, testare sau administrative, oferim condiții de muncă atractive și perspective de carieră pentru specialiști cu înaltă calificare, precum și pentru lucrători talentați, ale căror competențe se dezvoltă, în continuare, prin intermediul programelor de formare personalizate. În prezent oferim alte 100 de noi locuri de muncă.

Mă simt onorat să contribui la creșterea Huf în România, cu o echipă grozavă. Huf are un portofoliu fascinant de produse pentru mașinile convenționale, precum și pentru mașinile electrice, astfel încât perspectivele noastre de viitor sunt bune. Împreună, ne vom îmbunătăți continuu operațiunile în Arad pentru a livra clienților noștri produse de o calitate superioară, fabricate într-un mod sustenabil” a sintetizat activitatea fabricii Nicolae Viașu, devenit, recent, director al fabricii arădene.

Primarul municipiului, Călin Bibarț, a apreciat în mod deosebit perspectiva unor locuri de muncă, ce se vor ridica la peste 250, într-o perioadă scurtă de timp. Faptul este remarcabil în condițiile în care este destul de dificil să găsești angajați, suficient de calificați, în limitele orașului.

De la eveniment nu a lipsit nici prefectul județului Arad, Csaba Toth, care a promis tot sprijinul pe care îl poate oferi pentru a ridica toate barierele birocratice și administrative de care se mai pot împiedeca investitorii serioși, care vor să ofere locuri de muncă. Ca unul ce a muncit o bună bucată de vreme în sistemul economic privat știe că nu va fi deloc simplu.

După o scurtă și instructivă vizită în fabrica care strălucea precum o farmacie (ori poate chiar mai mult decât atât) invitații au asistat la ceremonia simplă a tăierii panglicii, de la noul corp de fabrică.

Atât primarul cât și prefectul s-au oferit, ca specialiști în tăiat panglici, să repete genul acesta de ispravă, cât mai des cu putință!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Florin Poenariu, pictorul care a primit o distincție de la Ministerul Culturii, duce mai departe tradiția veche de peste două secole

Iconografia este un meșteșug transmis din generație în generație în familia Poenariu din Laz, satul din județul Alba. Cu ocazia vernisajului expoziției „ICOANE DIN...

Producător de vin din Timiș, obligat prin lege să epuizeze 7 milioane de sticle fără ambalaj SGR

Producătorul de vin „Cramele Recaș”, a obținut în instanță suspendarea articolului din lege care prevede obligativitatea producătorilor de a epuiza toate stocurile fără etichetă...

Citește și :