Vești despre centura de sud a Timișoarei! Soarta variantei de ocolire s-ar putea decide în câteva zile

147

Așteptată de mulți ani, construirea centurii de ocolire a Timișoarei încă rămâne un vis. Pe rolul unei instanțe din Capitală este încă un proces. Vestea bună este că a fost fixat un termen ce ar trebui să decidă soarta vaiantei de ocolire. Acesta este 27 septembrie.

Ultima decizie în privința constructorului care va ridica centura a venit de la Tribunalul București. Magistrații din capitală au respins contestația depusă de una dintre asocierile prezente la licitație, dar decizia nu este definitivă. Acum, dosarul a ajuns la Curtea de Apel București. Însă judecătorii nu au fixat încă un termen, iar fără o decizie definitivă, proiectul bate pasul pe loc. Mai există riscul ca dosarul să ajungă și la Înalta Curte de Casație și Justiție, ceea ce înseamnă un nou proces anevoios.

”Constructorii și-au făcut un obicei să depună contestații chiar dacă le pierd. Nu au în vedere însă faptul că prin acest joc al contestațiilor întârzie semnarea contractelor și începerea lucrărilor la obiective de interes public. Sperăm ca noua cauțiune impusă de legislație să mai taie elanul unora de a face contestații inutile. Din păcate, pentru procedurile începute pe vechea lege se merge până la finalizare tot pe vechile prevederi legale”, a declarat pentru Banatul azi, Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Centura Timișoarei pe partea de sud ar urma să aibă 25 de kilometri. Termenul este de 30 de luni, din care 6 luni sunt dedicate elaborării proiectului tehnic, iar 24 de luni, șantierului. Astfel, dacă procedurile în instanță nu sunt grăbite, anul 2021 va prinde Capitala Europeană a Culturii tot fără centură ocolitoare și tot cu TIR-uri prin oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ