Hristos a Înviat!

59

Hristos a înviat! Creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului. Credincioșii au primit Lumina Învierii lui Iisus Hristos, conform tradiției, în toată țara. Este prima sărbătoare fără restricții după pandemie, astfel că oamenii au mers la biserici în număr mare.

Preoții din toate bisericile din țară se roagă pentru pace, într-un nou context întunecat, de data aceasta de războiul din Ucraina.

Este cea mai importantă sărbătoare pentru întreaga creştinătate, când lumina învinge întunericul, iubirea învinge moartea şi duşmănia.

Trăim momente care ne găsesc mai buni, mai liniştiţi, în mijlocul familiei, mai atenţi la semenii noştri. Milioane de români au venit la biserică pentru a primi vestea Învierii lui Iisus Hristos, pentru ca mai apoi să ia Lumina Sfântă şi să ducă vestea mai departe.

Sărbătoarea Paştelui este considerată a fi una a bucuriei date de vestea Învierii. O veste care, până la Înălţarea Domnului, respectiv timp de 40 de zile, se regăseşte în salutul „Hristos a înviat!”, la care se răspunde cu „Adevărat a înviat!”.

Sursa: Digi24
Foto: basilica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ