Hotelurile şi pensiunile din Timişoara, vizitate de poliţiştii de la Urmăriri, care au primit ordin să-l captureze pe deputatul Sebastian Ghiţă

2501

Dispărut subit din raza de monitorizare a poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, de peste o săptămână, fostul deputat prahovean Sebastian Ghiţă – cercetat de DNA în mai multe dosare penale – continuă să fie căutat în toată ţara, în condiţiile în care Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a comunicat că nu există date că acesta ar fi părăsit teritoriul naţional.

Ba mai mult, o anchetă internă desfăşurată la nivelul Poliţiei Române a stabilit că nu au fost constatate încălcări ale normelor procedurale cu privire la modul în care au acţionat poliţiştii în cazul dispariţiei fostului deputat Sebastian Ghiţă.

“Poliţiştii din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale au desfăşurat activităţile dispuse de procuror, prin ordonanţă, care au avut drept scop completarea materialului probator, fără limitarea libertăţii de mişcare a lui Sebastian Ghiţă”, au precizat ofiţerii de la Control Intern.

Pentru că mandatul de aducere la DNA emis pe numele politicianului să fie pus în executare cât mai repede, conducerea IGPR a declanşat Operaţiunea “Căutaţi-l pe Ghiţă”, trimiţând pe teren sute de polițiști pentru a scotoci toate hotelurile şi pensiunile din România.

Astfel, în plină perioadă a sărbătorilor, poliţiştii de la Urmăriri au bătut pe la uşile caselor de odihnă, însă nu pentru a colinda, ci pentru a-l prinde pe Ghiţă.

“Chiar în ziua de Crăciun am fost vizitaţi de poliţişti de la Urmăriri, care au verificat dacă Sebastian Ghiţă nu este cazat la noi. Ne-au spus că este tematică naţională de control, pentru că deputatul nu apare în evidenţele de la frontieră că ar fi părăsit ţara. Au verificat în registrele de cazări, prin camere şi au plecat mai departe”, ne-a dezvăluit patronul unui hotel de trei stele din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ