Hotelul Traian din Băile Herculane, din nou la vânzare

702

Hotelul Traian din Băile Herculane, care aparţine companiei Hotel Dacia, aflată în insolvenţă şi cu bunurile scoase la vânzare, va fi scos la licitaţie din nou mâine, după câteva zeci de tentative, pentru un preţ care va începe de la 1,3 milioane de euro, jumătate din valoarea de evaluare, 2,6 milioane de euro, conform Economica.net.

Construit în 1869, în perioada împăratului Franz Joseph al Imperiului Austroungar, a fost denumit, iniţial, Rudolf, după numele unicului fiu al lui Franz Joseph. După primul război mondial, hotelul a fost cedat României şi a primit numele de Hotel Carol. Hotelul a continuat să fie folosit până la închiderea în 2005 din cauza degradării, iar actualul proprietar, familia Antoanela, Alexandru şi Artimiza Gavrilescu, a început lucrările de renovare din 2011. Hotelul Traian are 74 de camere, un teren de circa 1.900 mp şi o clădire de 1.800 mp, suprafaţă construită.

Proprietarii Hotel Dacia, companie în insolvenţă, care deţine Hotelul Traian, mai controlează şi Hotelul Palace RRT din Constanţa, cu 99 de camere, acum închis din cauza necesităţii renovării şi scos la vânzare pentru 6,5 milioane de euro. Curios e că, deşi hotelul e scos la vânzare încă din 2016, nici Administraţia Locală, nici cea Judeţeană şi nici Ministerul Culturii nu şi-au exercitat dreptul de preemţiune la vânzarea hotelului. E drept, acum 4 ani, preţul era exorbitant, circa 10 milioane de euro.

„Noi am tot organizat licitaţii, s-au interesat 4 investitori, 3 au cumpărat şi caietul de sarcini, dar nu s-au prezentat la licitaţie. Acum, organizăm alta mâine, la Oneşti, unde e sediul nostru, şi, apoi, următoarea va fi la anul. Preţul de pornire va rămâne în jur de 1,3 milioane de euro”, spune Alexandru Nemţanu, de la cabinetul individual de insolvenţă cu acelaşi nume, care reprezintă compania Hotel Dacia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.