Hotel in flăcări în Complexul Studențesc din Timișoara

494
Update: Hotelul are o autorizație la incendiu veche și o amendă încasată în 2016 de la ISU Banat. În urma incendiului, pompierii de la ISU Banat au verificat documentele hotelului. Potrivit acestora, autorizația de securitate la incendii este veche de 17 ani, iar în urmă cu 2 ani, proprietarii au fost amendați pentru nereguli. ”În evidențele ISU Timiș apare emisă o autorizație de securitate la incendiu cu numărul 645320 din 26.06.2001 ( Hotel Roma+restaurant+terasă).
Pe timpul cercetării, la fața locului pentru stabilirea cauzei de incendiu se va verifica și valabilitatea autorizației și dacă s-au adus modificări constructive sau de destinație. Dacă autorizatia nu poate fi prezentată în original, aceasta va deveni nulă de drept. În 2016 au fost sancționați contravențional cu amendă pentru neregulile constatate”, transmite ISU Banat.
Hotelul Roma a fost verificat de pompieri în 2015 și 2016, iar pompierii au descoperit mai multe nereguli. Printre acestea se numără: neverificarea instalației electrice de către personal specializat, lipsa detectorului de gaz din bucătărie, nu a fost asigurată întreținerea și verificarea iluminatului pentru evacuarea din clădire.
 

Panică, joi noaptea, în Complexul Studențesc din Timișoara. Un hotel a luat foc. Flăcările au izbucnit pe terasa Hotelului Roma. Acestea s-au extins la acoperiș.

Zeci de pompieri cu mai multe autoutilaje au intervenit pentru a lichida incendiul. Intervenția a durat mai multe ore și a fost una grea pentru că spațiul de manevră a fost limitat. În hotel se aflau mai mulți angajați care ai fost evacuați.

LĂSAȚI UN MESAJ