Horia Colibăşanu se pregăteşte de un nou record

100
Horia Colibășanu se pregăteşte de cea mai importantă etapă a expediţiei din 2018 – deschiderea unei noi rute pe Everest, la peste 8.800 de metri altitudine.
h colibasanu1Sportivul timişorean este acum în tabăra de bază situată la 5400 metri altitudine şi aşteaptă un interval de 5 zile cu prognoză de vreme bună, condiţie esenţială pentru succesul proiectului din această primăvară.
“Ultimele săptămâni au fost destul de grele. Am muncit enorm la echiparea traseului. Am pus peste 350 de metri de coardă ca să asigurăm porţiunile cu gheaţă, am cărat mult echipament. Suntem în base camp acum şi s-ar putea să coborâm până la 4500 de metri, să ne odihnim în aşteptarea ferestrei de vreme bună. Avem nevoie cam de cinci zile cu vreme bună pentru a putea porni”, a transmis Horia Colibăşanu.
În ultimele săptămâni, a parcurs de mai multe ori traseul de urcare până la 7000 de metri altitudine, l-a echipat împreună cu colegul său Peter Hámor (53) astfel încât, în urcarea finală, să aibă cât mai puţin echipament.
h colibasanu2

LĂSAȚI UN MESAJ