Ultimele noutăţi de pe şantierul lotului 4 din Lugoj – Deva. Video

391
Mobilizarea continuă pe şantierul lotului 4 din autostrada Lugoj – Deva. Echipele DRDP Timişoara au surprins mai multe etape ale lucrărilor şi au transmis că realizarea obiectivului merge bine.

“În ultima săptămână, pe șantierul lotului 4 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva (Șoimuș – Ilia), s-au continuat lucrările la structura rutieră (strat de fundație inferior – din zgură), lucrări la terasamente, la sistemele de colectare și evacuare a apelor, pentru relocarea rețelei aparținând Transelectrica, iar la excavația de la dealul Șoimuș a început montarea ancorelor pentru prinderea plaselor”, au transmis cei de la DRDP Timişoara.

La pasajul din apropierea localităţii Brănișca s-a așternut stratul de protecție a hidroizolației. A continuat și montarea panourilor fonoabsorbante în apropiere de Ilia și în zona pescăriei Brănișca.

În zonă se construieşte şi un centru de întreținere, în apropierea localităţii Șoimuș. Aici se lucrează la rețeaua de canalizare, la clădirile anexe și la depozitul pentru materiale antiderapante, unde s-a montat structura metalică. După atâta muncă, echipele antreprenorului au anunţat că vor lua o pauză. Astfel, pe şantier nu se va lucra între 14 şi 21 mai.

Începutul lunii mai pe șantierul lotului 4 A1 Lugoj-DevaÎn ultima săptămână, pe șantierul lotului 4 al autostrăzii #A1 Lugoj – Deva (Șoimuș – Ilia), s-au continuat lucrările la structura rutieră (strat de fundație inferior – din zgură), lucrări la terasamente, la sistemele de colectare și evacuare a apelor, pentru relocarea rețelei aparținând Transelectrica, iar la excavația de la dealul Șoimuș a început montarea ancorelor pentru prinderea plaselor. La viitorul Centru de Întreținere Șoimuș se lucrează la rețeaua de canalizare, la clădirile anexă și la depozitul pentru materiale antiderapante, unde s-a montat structura metalică. La pasajul de la km 90+810, în apropiere de Brănișca, s-a așternut stratul de protecție a hidroizolației. A continuat și montarea panourilor fonoabsorbante în apropiere de Ilia și în zona pescăriei Brănișca. În perioada 14-21 mai, echipele antreprenorului se vor afla în perioadă de odihnă.

Publicată de DRDP Timişoara pe 11 Mai 2018

1 COMENTARIU

  1. Cel mai costisitor lot de autostrada construit vreodata in Romania – 245 de milioane de euro doar pentru o portiune de 14 km din autostrada propriu-zisa de 80 de km, ma gandesc la costul total al intregii autostrazi – cred ca merge vertiginos sau chiar sare de jumatate de miliard.

    De ce e asa scump? Fiindca portiunea prezinta relief variat (ses, dealuri, vai si munte) si Comisia Europeana impune datorita legislatiei in vigoare arhi-cunoscutele lucrari costisitoare – vreo 10 tuneluri rutiere dintre care cel mai lung tunel rutier din Romania de aproape 4 km, poduri si pasaje, eco-viaducte pentru ursi, tuneluri noi pt.conservarea speciei rare de liliac, panouri fonoabsorbante, etc

LĂSAȚI UN MESAJ