Hatmanul a venit din nou în orașul în care s-a născut

893

Cu 27 de ani în urmă, în Piața Operei era o mulțime de nedescris. Toti sperau la o schimbare cât de mică. Dar nici cei mai optimiști nu sperau că va fi ultima noapte a regimului totalitar de la noi din oras. Acum se poate cânta liber muzica interzisă în acei ani. Pentru a marca anii scurși ca o candelă, în memoria celor căzuți au urcat pe scenă două trupe îndrăgite de spectatori de toate vârstele.

În cadrul celei de-a zecea ediții a Târgului de Craciun au susținut un concert special trupa Hara dar și legendara formație Phoenix. Din păcate, piața nu a fost deloc atât de plină cât ar fi meritat actul artistic. Acum când nimeni nu mai cenzurează prestația artiștilor publicul s-a învățat comod. Însuși Nicu Covaci a remarcat că este mult mai facil să cauți orice muzică pe internet.

În deschidere au cântat cei de la Hara, trupă care a luat fiinţă în anul 2000, în oraşul Cluj-Napoca, fiind remarcată datorită creaţiilor originale, extrem de inspirate, care combină cu multă naturaleţe elemente de rock alternativ, electro-pop, sonorităţi celtice şi folclor românesc.

Iar despre legenda rock-ului românesc, Phoenix, nu mai e nevoie de nici o prezentare. Au fost piese de toate facturile și din toate perioadele lor de creație. De la cele mai vechi până la bucăți mai noi au fost fredonate cu entuziasm de cei care au înfruntat frigul destul de ascuțit. Copii mici aduși de părinți sau de bunici cunoșteau la fel de bine piesele muzicale din familie.

Alături de veteranii Nicolae Covaci și Valeriu Sepi au evoluat muzicienii de vârste foarte diferite, cea ce demonstrează că muzica este o ștafetă ce se dă mai departe din generație în generație.

1 COMENTARIU

  1. Nu va mirati ca nu a venit lumea, nu s-a anuntat absolut pe nicaieri cine vine si cine canta in piata. Pe programul afisat al targului scria ca e un program pentru copii, Mos Craciun si alte chestii. Rock era anuntat abia azi marti, cu Sonatic, Pro Musica si Pasarea Rock. Stau la doi pasi de piata Operei si habar nu am avut ca au cantat Hara si Phoenix Transylvania, asa se face reclama, asa vine lumea…

LĂSAȚI UN MESAJ