22 C
Timișoara
miercuri 12 iunie 2024

Harta celor mai periculoase ţări pentru turişti

Afganistan, Congo, Egipt, Irak, Libia şi multe alte ţări – periculoase pentru turişti! International SOS a realizat o hartă unde riscurile pentru cei care călătoresc sunt reprezentate prin culori.

map

Ministerul Afacerilor Externe are o serie de recomandări legate de aceste ţări!


Afganistan: MAE recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile în această ţară. În prezent, există riscul producerii de noi atentate teroriste inclusiv în zonele frecventate de turiştii străini. Riscul răpirilor în această ţară este foarte ridicat.Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, sunt atenţionaţi că îşi asumă propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse.

Congo: Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea deplasărilor ce nu sunt necesare în Republica Congo. Situaţia de securitate din această ţară este sensibilă, putând degenera în orice moment. Cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite călătoriile în regiunea Likouala. Totodată, în regiunea Pool îşi desfăşoară activitate diverse grupări armate. De asemenea, se înregistrează un nivel crescut al criminalităţii în oraşele Brazzaville şi Pointe Noire.

Egipt: având în vedere evoluţiile situaţiei de securitate din Egipt şi celelalte state din vecinătate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare în anumite zone şi oraşe din ţară, respectiv Ismailia, Suez, El Arish şi Rafah. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite temporar călătoriile către Sharm el Sheikh şi alte aeroporturi din Peninsula Sinai, ca măsură de precauţie, până la clarificarea situaţiei din zonă. De asemenea, se recomandă evitarea călătoriilor individuale în Egipt la Taba, Mănăstirea Sfânta Ecaterina şi oricare alte localităţi din Sinaiul de Nord. În cazul călătoriilor în staţiunile turistice, care includ vizitarea siturilor de la Luxor şi Aswan și a localităţilor Cairo şi Alexandria, să se recurgă doar la excursiile în grupuri organizate.

Irak: Cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite călătoriile în Irak. Persistă riscurile generate de acţiuni cu caracter terorist. Situaţia de securitate rămâne precară, iar posibilităţile de intervenţie şi de protecţie din partea autorităţilor locale sunt reduse. Pe fondul recentelor evenimente din Irak, determinate de acţiunile militare ale grupării armate Statul Islamic din Irak şi Levant (ISIL) se recomandă evitarea deplasărilor în guvernoratele Salahuddin, Ninewah şi Al-Anbar, cu precădere în capitalele acestor provincii: Ramadi, Mosul si Tikrit. De asemenea, cetăţenii români sunt sfătuiţi să nu călătoarească în provinciile Ninewah, Salahuddin, Kirkuk, Al-Anbar şi Diyala, unde persistă riscul unor atacuri ale insurgenţilor. Se înregistrează în continuare atacuri cu dispozitive explozive improvizate, maşini capcană, atacuri sinucigaşe, răpiri de persoane şi atacuri armate.

Libia: Având în vedere evoluţia îngrijorătoare a situaţiei de securitate din Libia, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cu fermitate cetăţenilor români, să evite orice fel de călătorie în Libia, iar celor care se află încă pe teritoriul libian să părăsească imediat această ţară. Evitaţi în totalitate deplasările în localitatea Benghazi deoarece există riscuri de atentate teroriste. Evitaţi cu desăvârşire oraşele Zintan şi Gharian, deoarece în ultima perioadă au loc lupte între miliţiile din cele două oraşe. Există o alertă teroristă generală, având în vedere situaţia de securitate din ţară şi capacitatea de acţiune a instituţiilor de ordine publică este redusă.

Alte alerte de călătorie, lansate de MAE, pot fi găsite AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :