Haos în mai multe şcoli din Timişoara din cauza părinţilor care îşi fac vize de flotant pentru a-şi înscrie copiii în clasa zero

407

Agitaţie mare în rândul părinţilor din Timişoara. Asta pentru că peste doar o lună încep înscrierile în clasa pregătitoare. În judeţul Timiş sunt propuse pentru anul şcolar următor 270 de clase zero, în care pot învăţa aproape 5.700 de copii.

Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii sunt înscrişi la şcolile la care sunt arondaţi, aflate în apropierea domiciliului. De multe ori însă părinţii nu doresc ca micuţii lor să fie înscrişi la şcoala de care aparţin şi recurg la diverse subterfugii pentru a-şi înscrie copilul la şcoala dorită. Cel mai frecvent, aceştia îşi fac viză de flotant în zona în care se află unitatea de învăţământ preferată şi astfel vor urma în mod automat cursurile acesteia.

Din cauza vizei de flotant, unele şcoli din Timişoara au ajuns în situaţii limită. Pentru că legea prevede că toţi copiii care aparţin circumscripţiei şcolare trebuie primiţi, iar spaţiile sunt prea puţine, unele unităţi de învăţământ au fost nevoite să mute elevi mai mari după-amiaza sau chiar să solicite de la Primăria Timişoara noi spaţii.

„Este foarte îngrijorător pentru noi, ne putem probleme că nu avem unde să mergem cu copiii. Vom ajunge fie să mutăm cursuri după-amiaza, fie să intrăm în anumite spaţii pe care ni le mai poate pune la dispoziţie Primăria Timişoara, lucru care nu este tocmai confortabil pentru nimeni”, spune Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Şcoala Nr. 16, Şcoala Nr. 7 şi Şcoala Nr. 30 sunt unităţile de învăţământ preferate de părinţii care-şi înscriu copiii în clasa pregătitoare.

Ministerul Educaţiei a anunţat recent că, din următorul an şcolar, copiii nu vor mai putea sări peste clasa zero şi să fie înscrişi direct în clasa I, aceasta devenind obligatorie. Înscrierile în clasa zero se desfăşoară în perioada 29 februarie – 18 martie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.