Handbalul supraviețuiește la SCM: Fenici și Milosevic sunt primii confirmați

200

Handbalul timișorean va continua să existe în ciuda problemelor întâmpinate în sezonul trecut. Proiectul de la Politehnica Timișoara va continua în administrarea SCM-ului, iar primele confirmări pentru sezonul viitor le reprezintă contractele semnate de antrenorul Pero Milosevic și căpitanul Cristian Fenici.

Vara agitată pare să se încheie pentru Poli Timișoara, echipa de handbal care reușea marea surpriză a stagiunii prin câștigarea medaliei de bronz. Aflată pe marginea prăpastiei din cauza datoriilor acumulate în toamnă, formația studențească era în pericol să piardă totul: participarea în cupele europene ori chiar în Liga Națională, respectiv jucătorii valoroși.

”În ceasul al 14-lea s-a întrezărit abia soluția de a salva această echipă. Formla găsită este aceea de a prelua pe CIS-ul (Certificat de identitate sportivă) propriu întrega echipă practic. E singura opțiune de a merge mai departe cu echipa și de a nu pierde nimic. Colaborarea va rămâne cu CSU, Universitatea și Fundația Politehnica și vechiul club ASHC”, a anunțat șeful SCM-ului Radu Țoancă.

Anunțul vine la finalul unei perioade de mai bine de o lună de zile de incertitudine și doar în contextul în care datoriile din trecut au fost stinse. ”În proporție de 80% datoriile către au fost achitate, era și normal să fie așa. Ne-am pus de acord cu federația și cu avocații jucătorilor ca restul de 20% să o stingem până în luna decembrie. Fondurile au venit din mediul privat, era singura noastră șansă”, a subliniat președintele secției de handbal, Ioan Silviu Doboși.

Chiar și așa Poli și-a pierdut deja oameni importanți. Întreaga linie de 9 metri este deja amintire, Irakli Chikovani, Demis Grigoraș și Iulian Halcă, plus extrema Mihai Timofte. Restul handbaliștilor încă așteaptă oferta lui Poli. Negocierile au fost demarate în primul rând cu antrenorul Pero Milosevic și căpitanul Cristian Fenici, ambii punându-și semnătura pe un contract pe durata de 2 ani.

Întors din drum

”Eram hotărât să plec la Constanța, semnasem cu ei un contract în primăvară când am văzut situația de la Poli. Eram cu bagajele făcute când șefii clubului de aici m-au întors din drum în ultimele zile. M-am bucurat că pot rămâne aici, sper să fie decizia cea mai bună pe care am luat-o împreună cu familia”, a recunoscut căpitanul Fenici.

Poli are programată reunirea în 21 iulie, dată până la care conducerea vrea să completeze găurile din lot în perspectiva evoluției în Cupa EHF. De altfel peste câteva zile alb-violeții își vor afla adversara din preliminarii, iar parcursul în eurocupe va influența bugetul secției. Un buget care acum se cifrează la 3 milioane de lei, bani ce ar trebui să fie bugetați de la Consiliul Local. Acestora li se adaugă contribuțiile din mediul privat ce vor veni însă prin intermediul colaboratorilor ASHC, Fundația Politehnica, UPT.

 

LĂSAȚI UN MESAJ