HALUCINANT! DNA îşi pregăteşte viitorii informatori? La olimpiada de română, elevii au avut de redactat un denunţ

308

Un subiect dat ieri la faza judeţeană a olimpiadei de limba română i-a blocat pe profesori. Elevilor de la clasa a 12-a li s-a cerut să conceapă un denunț după un fragment din romanul Moromeţii.

Subiectul suna astfel:

„Imaginează-ți că te numești Luca Străjescu și ești personajul care colectează cotele țăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeții de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunți calitatea de element dușmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota”.

Subiectul a fost cotat cu 30 de puncte din cele 120 ale întregii lucrări. Cea mai bună teză se va califica în etapa națională.

Subiectul, adresat elevilor de clasa a XII-a din Prahova, a fost elaborat la nivel judeţean.

Ministrul Educației, despre subiectul denunțului la olimpiadă: „Nu este normal ca un asemenea subiect să fie pus în discuție”

Pavel Năstase, ministrul Educației, a explicat că va verifica cine s-a ocupat de acest subiect și a adăugat că nu i se pare normal subiectul:

Eu voi face o analiză a acestei situații și vă voi da toate informațiile necesare. În funcție de această analiză, concursul poate fi anulat, să se țină altul. Nu este normal ca un asemenea subiect, la un asemenea nivel, să fie pus în discuție. Cred că elevii au lucruri mai interesante la care să se gândească, mai ales la un concurs de acest gen”, a explicat ministrul Educației.

1 COMENTARIU

  1. Nota zece! Profesorii îşi fac datoria, deşi primesc lecţii de la oricine! Subiectul verifică judicios înţelegerea de către liceeni a ce canalie era un Turnător la securitate sau la partid, sub Ana Pauker sau sub Elena Ceauşescu. Bolşevismul s-ar fi prăbuşit repede fără securişti şi informatori. Dealtfel, a denunţa anonim la DNA un mare corupt mafiot interlop periculos nu prea mai îndrăzneşte niciun adult conştient de actuala capacitate a Sistemului de a-ţi controla corespondenţa şi convorbirile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.