Guvernul vrea cămine noi pentru studenţi. Pirtea: „Să termine ce au început”

291

Guvernul anunţă un nou plan de investiţii în educaţie. Executivul este dispus să finanţaze construirea a 35 de noi cămine pentru studenţi în toată ţara, Timişoara aflându-se printre oraşele eligibile.

Problema este că tot Guvernul a demarat, în 2013, ridicarea unui spaţiu de cazare pentru Universitatea de Vest, dar nu a trimis toţi banii pentru finalizarea lucrărilor.

Acum, deputatul Marilen Pirtea cere Executivului să finalizeze lucrările începute şi abia apoi să finanţeze un nou proiect.

„Toate universităţile din România care vor să facă cămine pentru studenţi pot să depună un proiect la Ministrul Educaţiei şi Guvernul va finanţa vreo 35 de cămine. Au fost depuse undeva la 43 de aplicaţii la minister. Evident că vor fi criterii legate de numărul de studenţi raportat la numărul locurilor de cazare. Timişoara are puţine locuri la numărul de studenţi. Aşadar, cred că ar putea beneficia de finanţare. Mă întreb însă altceva: Guvernul a început deja un cămin şi acum vine să mai dea bani pentru a începe alt cămin? Nu înţeleg de ce nu îşi focusează finanţarea pentru a finaliza căminul început”, a declarat Marilen Pirtea, rector la UVT.

Când va fi gata noul cămin, aici vor fi 670 de locuri, în 220 de camere, fiecare cu baie şi bucătărie proprie, cu două şi trei paturi. La ultimul etaj vor fi săli de fitness, iar la parter spaţii comerciale.

Universitatea de Vest din Timişoara are 18.000 de studenţi şi aproximativ 2.000 de locuri de cazare. Valoarea proiectului se ridică la 16 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ