Dublă tragedie la Băile Herculane: doi topografi morți în Grota cu aburi

5964

Doi bărbați, topografi de profesie, au murit joi după-amiază, în timp ce făceau măsurători într-o galerie din Băile Herculane. La faţa locului s-a deplasat inclusiv o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin, pentru a verifica dacă evenimentul este sau nu accident de muncă.

Conform martorilor, cei doi topografi, cu vârste între 60 şi 70 de ani, ar fi fraţi şi se pare că ar fi lucrat împreună la o firmă privată. Cel mai probabil, cei doi au murit asfixiaţi. Bărbații intraseră în Grota cu aburi situată sub Hotelul Roman din staţiune, pentru efectuarea unor măsurători.

În acesta zona, izvorul termal este situat la capătul grotei, undeva la cel puţin 100 de m în munte. Locul este frecventat de foarte mulţi turişti care intră în grotă fără să conştientizeze la ce pericol se expun. Pînă în prezent, în grota respectivă, unde temperatura ajunge şi la 50 de grade şi umiditatea se apropie de 100%, cel puţin  cinci oameni şi-au pierdut viaţa în ultimii cinci ani. Din primele cercetări rezultă că cei doi bărbaţi ar fi ameţit din cauza gazelor ce se evaporă din apa termală, sau provin direct din izvorul termal care are un debit foarte puternic. În grotă sunt aburi şi emanaţii de sulf, dar şi alte gaze.

După poziția cadavrelor, se pare că cei doi bărbaţi, fie au terminat treaba, fie au simţit pericolul şi au încercat să ajungă la ieşirea din grotă, dar din cauza temperaturii înalte și a aburilor, au leşinat şi s-au înecat.

Dispariţia celor doi a fost anunţată la 112 de un al treilea coleg al celor doi şi care făcea parte din echipă. Cazul a fost preluat de inspectorii de la ITM Caraş- Severin şi de procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Caraş- Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ