Guvernul le va achita peste 900 milioane fraţilor Micula. „Aruncam în aer traficul aerian”

127

Premierul Orban a anunţat vineri, că Guvernul a decis să plătească suma pentru care există titlu executoriu în urma procesului intentat statului român de fraţii Micula şi care afectează activitatea Romatsa.

“Bugetul Ministerului Finanțelor Publice se suplimentează cu suma de 912,5 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru efectuarea plății, în cursul zilei de astăzi, a titlului executoriu în România în hotărârea arbitrală din dosarul arbitral nr. ARB/05/20 , pronunțată de Curtea de Arbitraj Internațională a Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții”, a anunţat Guvernul României.

În acest dosar, fraţii Micula au instituit, în urmă cu mai mulţi ani, sechestru pe conturile Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian. Ca urmare, ROMATSA are popriri de 394,9 milioane de euro pe conturi, în urma procesului câştigat de fraţii Micula împotriva statului român.

”Am luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România. În mod evident, după ce Ministerul Finanţelor va efectua plata, ne îndreptăm în toate zonele în care avem litigii. Trebuie să vă spun că există decizia unei instanţe din Statele Unite ale Americii care stabileşte un cuantum, iar atunci când se ia o decizie într-o instanţă americană care să ducă la executare, practic cel care are de recuperat bani de la statul român poate să se îndrepte împotriva oricărui activ deţinut de statul român în orice ţară din lumea asta şi practic asta îţi şi dezvăluie toate activele deţinute de statul român în orice ţară. Am introdus pe ordinea de zi un memorandum în care va trebui să dezbatem, să luăm decizia”, a anunţat Orban vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ