Dosarul șpăgilor la DRDP Timișoara, supracontroale la frontiere

47

Dosarul șpăgilor la DRDP Timișoara a făcut conducerea CNAIR să organizeze supracontroale în toate punctele de trecere a frontierei. S-a constituit o comisie care își va desfășura activitatea la Agențiile de Control și Încasare din toate punctele de frontieră.

Comisia va avea în vedere verificarea modului în care se respectă procedurile de lucru la Agențiile de Control. „Ne dorim eficientizarea activității în agențiile de control. Un factor important în acest sens îl constituie eliminarea definitivă a factorului uman implicat în procesul de cântărire. Am facut un pas decisiv în această direcție prin semnarea unui contract pentru achiziționarea a 18 instalații de cântărire performante. Săptămâna trecută am emis ordinul de începere a procedurii de instalare. Avem un termen de implementare de 2 ani, însă rezultatul va fi o respectare riguroasă a procedurilor și, implicit, îmbunătățirea întregului proces”, a declarat Sorin Scarlat, directorul CNAIR.

Controalele vin după ce DNA a reținut mai multe persoane din DRDP TImișoara și PSD Arad și Caraș-Severin în dosarul șpăgilor de la Direcția de drumuri. Vă amintim că procurorii au descoeprit că angajații de la cântarele de la ieșirea din țară, de la vama Nădlac II, măsluiau cântărârea TIR-urilor pentru ca acestea să iasă din țară cu un tonaj peste limită. Pentru asta se primeau până la 100 de euro mită, bani care ajungeau la PSD Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ