Guvernul lasă Timișoara fără bani de investiții

45

Guvernul lasă Timișoara fără bani de investiții. Executivul a decis să accepte cerința mai multor edili din țară și să transfere 60% din impozitul pe venit înapoi la administrațiile lor. Dar, dacă dă cu o mână, ia cu două! Așa că le-a impus primăriilor cheltuieli suplimentare.

Ce înseamnă asta? Primarul Timișoarei a făcut un calcul și reiese că bugetul orașului va fi grevat de 22 de millioane de lei.

”Cheltuielile suplimentare transferate se ridică la 68 la milioane de lei. Ne-a lăsat un plus de 46 de milioane, dar ne-a transferat responsabilități care presupun cheltuieli de 68 de milioane, asta înseamnă o diminuare a fondurilor noastre dedicate investițiilor cu 22 de milioane de lei. Este inadmisibil!”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit primarului, vor fi afectate investițiile din domeniul sportiv, spitalicesc și de infrastuctură.

”Timișoara este cel mai dinamic oraș din România și cred că ar trebui să vedem asta și în buget. (…) Cerem insistent Guvernului, dacă decizia este definitivă, să găsească și surse financiare suplimentare, fie din TVA, fie din impozitul pe venit, dar nu e treaba noastră să dăm soluții. Eu nu vorbesc despre sume aruncate așa, necredibille, ci de o sumă rezultată din calcul”, a mai explicat Nicolae Robu.

Potrivit deciziei Guvernului, primăriile primesc 60% din impozitele colectate de la populație, dar trebuie să acopere cheltuielile aferente deconcentratelor. Mai exact, din bugetele locale ar trebui acoperite salariile și indemnizațiile însoțitorilor, asistenților și ale persoanelor cu handicap.

 

LĂSAȚI UN MESAJ