Guvernul alocă bani pentru realizarea a două mari investiții în Timișoara

73

Promisiuni de la Guvern pentru Sala polivalentă cu 15.000 de locuri şi un stadion cu 40.000 de locuri, la Timișoara. Primarul Nicolae Robu spune că în urma demesurilor pe care le-a făcut la Guvern, obiectivul a fost inclus pe lista de investiţii a Companiei Naţională de Investiţii.

Astfel că edilul a primit o scrisoare de la directorul general al Companiei Naționale de Investiții, în Ajun de Crăciun. “Obiectivul de investiție Sală de sport multifuncțională 15.000 de locuri se află pe lista sinteză din cadrul subprogramului <<Săli de sport>>. De asemenea, precizăm că obiectivul de investiție Construire stadion 42.000 de locuri municipiul Timișoara se află pe lista sinteză din cadrul subprogramului <<Complexuri sportive>>. Finanțarea obiectivelor se va realiza în corelare cu alocațiile bugetare destinate fiecărui program, respectiv subprogram derulat de Compania Națională de Investiții”, este precizat în scrisoarea trimisă de Compania Națională de Investiții.

Primarul Nicolae Robu susține că deocamdată nu se ştie când vor fi alocaţi banii pentru investiţii. “S-a dat undă verde de către CNI să includă aceste obiective majore pentru Timișoara în planul de investiții. În continuare, urmează să se aloce și fonduri pentru primele etape ale unei investiții, ceea ce înseamnă studiu de prefezabilitate sau poate direct studiu de fezabilitate, elaborare proiect și, în final, finanțarea execuției propriu-zisă. Aceste două obiective sunt incluse în portofoliul de investiții. Vor trebui alocați bani, nu mulți, pentru studii și apoi cei necesari pentru execuție”, a explicat edilul.

În plus, primarul Timișoarei a mai precizat că a făcut demersuri şi pentru finanţarea Centurii de sud şi că încă aşteaptă un răspuns de la Ministerul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ