Atacurile teroriste planificate de ISIS la Munchen: Un irakian a informat poliţia germană cu opt zile înaintea serviciilor secrete-VIDEO

122

Un irakian a informat poliţia germană despre un posibil atac terorist în Munchen cu opt zile înaintea serviciilor secrete americane şi franceze care au solicitat evacuarea a două staţii de tren din Munchen în ajunul Anului Nou.

Pe 23 decembrie, un bărbat cu naţionalitate irakiană a mers la o staţie de poliţie din landul Baden-Wuerttemberg, din sudul Germaniei, şi a declarat că fratele său îi cunoştea pe militanţii care plănuiau să comită atacul terorist, relatează posturile de radio germane Suedwestrundfunk şi Bayerischer Rundfunk.

Poliţia regională l-a interogat pe bărbat, acesta susţinând că atacurile urmau să aibă loc pe data de 6 ianuarie, cu ocazia sărbătorii religioase Epifania Domnului (Bobotează) – sărbătoare catolică şi ortodoxă -, şi vizau reţeaua de transport feroviar din Munchen. El a numit şapte militanţi islamişti care se aflau deja în Munchen la data respectivă.

Poliţia landului şi serviciul de informaţii german BND nu au reuşit să-i localizeze pe cei numiţi de cetăţeanul irakian şi două raiduri în locuinţe din Munchen în data de 30 de decembrie s-au încheiat fără niciun rezultat.

În data de 31 decembrie, autorităţile germane au anunţat că au primit „informaţii foarte concrete” despre un atac iminent de la servicii secrete americane şi franceze, motiv pentru care au evacuat două staţii de tren din Munchen. Nicio persoană nu a fost arestată în acest caz şi este încă neclar dacă bărbaţii numiţi de cetăţeanul irakian sunt sau nu în ţară.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, poliţia bavareză a evacuat temporar 13 persoane din clădiri rezidenţiale aflate în apropierea staţiei de tren Pasing după ce un câine al poliţiei a detectat explozibili într-o cabină de telefon înăuntrul staţiei de tren, dar ameninţarea s-a dovedit a fi una falsă.

Potrivit serviciilor secrete germane, circa 1.100 de islamişti potenţial violenţi se află în Germania, dintre care 430 au comis deja infracţiuni grave.

LĂSAȚI UN MESAJ