Gustul victoriei, după 540 de minute! ASU Politehnica umilește Petrolul

368

ASU Politehnica a reușit prima victorie după șase etape. Și ce victorie! Alb-violeții au depășit, clar, Petrolul Ploiești, 3-0, după cea mai bună prestație a stagiunii. Ultimul succes data de la finele lunii noiembrie a anului trecut, 1-0, cu Metaloglobus.

Peste 4.000 de fani au urmărit partida de pe „Dan Păltinișanu”, iar băieții în ghete nu au rămas datori: au marcat după numai 8 minute! Ignea a bătut excelent un corner de pe stânga, Mera s-a înălțat în careul mic și a trimis, imparabil, cu capul, în plasă. 60 de secunde mai târziu, Mihai Ene are șansa să majoreze avansul, însă reluarea sa, din careu, e blocată de un fundaș advers. La poarta cealaltă, Scutaru îl „scoate” pe Murariu, după o respingere greșită (22) și timișorenii revin în avanposturi.

Mera face „dubla”, după o copie fidelă a primului gol, centrare din corner de pe stânga Ignea, „cap” al căpitanului, sub transversală! Și alb-violeții zburdă! Ursu are șansa scorului de forfait, dar trimite slab de undeva de la 10 metri și repriza se încheie cu bara lui Arnăutu, la un atac petrolist prelungit.

Actul secund nu mai e la fel de intens, alb-violeții închid bine pe flancuri, în vreme ce în zona centrală Mera și Scutaru nu dau nicio șansă atacanților și așa lipsiți de idei ai oaspeților. Cel puțin până în minutul 72, când Murariu are un reflex de senzație, la lovitura de cap din 6 metri a lui Bucșa. Ploieștenii uită de apărare și Cristian Ene, țintește bara, cu 10 minute înainte de final, dar anunță golul trei, semnat câteva secvențe mai târziu de Ursu, care a pătruns în viteză, printre fundașii centrali ai prahovenilor.

Se încheie 3-0, deși Bedea a fost la un pas de a semna o reușită superbă, și ASU Politehnica respiră adânc, după o perioadă extrem de dificilă! Pune 4 puncte între ea și primul loc retrogradabil și e, totodată, la doar două puncte, de locul 9!

ASU Poli: Murariu – Motreanu (C. Jurj 61′), Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – Bg. Vasile, A. Ignea – Alin Manea (Bedea 82′), Oct. Ursu, Mih. Ene – Cr. Ene (Vidrăşan 90′)
Antrenor: Cosmin Petruescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.