Grupare specializată în falsificarea cardurilor bancare, destructurată de polițiștii timișeni

98

Polițiștii de la Crimă Organizată au efectuat, miercuri, șapte percheziții în locuințele unor persoane suspectate de comiterea mai multor furturi de portmonee, de mijloace de plată electronice, dar și de efectuarea unor operațiuni bancare frauduloase. Prejudiciul cauzat de membrii grupării este de peste 40.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna aprilie 2015, gruparea, condusă de un bărbat de 54 de ani și concubina acestuia în vârstă de 43 de ani, ar fi comis inițial mai multe furturi de portmonee. Ulterior, membrii grupării ar fi folosit cardurile bancare din portmoneele furate pentru operațiuni bancare.

Polițiștii spun că gruparea ar fi acționat în mai multe orașe din țară, membrii acesteia fiind identificaţi în peste 20 de cauze înregistrate la unităţile de poliţie din mai multe judeţe. Membrii grupării erau extrem de bine organizați. Doi dintre ei se ocupau cu furturile, în timp ce alți doi retrăgeau sume de bani din conturile bancare ale păgubiților iar al cincilea avea rolul de șofer.

Din locuințele celor cinci, oamenii legii au ridicat două laptopuri, cinci telefoane, trei dispozitive de stocare a informaţiilor şi 4.900 de lei, bani care se pare că ar proveni din comiterea faptelor.

Cei cinci membri ai grupării au fost duși la sediul DIICOT Timișoara, pentru audieri. Ei sunt acuzați de constituirea unui grup infracţional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos cu instrumente de plată electronice şi furt.

Oamenii legii continuă acum cercetările pentru a stabili cu exactitate întreaga activitate infracțională a celor cinci.

LĂSAȚI UN MESAJ