Groapa de gunoi a Reșiței arde de mai bine de o lună

103

Gunoiul de pe platforma de colectare, sortare și depozitare aflată pe strada Lupacului se aprinde zilnic, de mai bine de o lună. Problema flăcărilor și a fumului care inundă orașul a fost prezentată și în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, le-a cerut reprezentanților Gărzii de Mediu și celor de la ISU ”Semenic” să evalueze situația pentru a se stabili dacă activitatea de pe platfomă va fi sistată sau doar suspendată temporar până la deschiderea haldinei ecologice de la Lupac.

”Am stabilit că, atât cei de la ISU, cât și cei de la Garda de Mediu, se vor deplasa la aceasta groapă. Avem un lucru îmbucurător, acela că în data de 14 septembrie se va face recepția la groapa ecologică care ne ajută foarte mult pe viitor în rezolvarea problemei depozitării gunoiului în județul Caraș-Severin, în același timp Agenția de Protecție a Mediului va face demersurile necesare pentru revizuirea autorizației de mediu pentru societatea care colectează și transportă la această oră gunoiul, pentru a putea să rezolvăm atât problema colectării gunoiului în continuare până la preluarea definitivă prin groapa noastră ecologică, cât și Garda de Mediu și ISU să meargă pentru rezolvarea problemei arderii gunoiului care s-a autoaprins”, a precizat prefectul Matei Lupu.

Garda de Mediu a inițiat un control cu 2 luni în urmă la această platformă și a descoperit o serie de neconformități. Comisarii de mediu urmează ca, împreună cu ISU, să găsească o soluție comună, legală pentru a stopa acest incendiu, iar ulterior Agenția pentru Protecția Mediului să vină cu o altă soluție privind separarea stocului de deșeuri aflat la Lupac pentru a putea fi mai apoi transportat la haldina ecologică ce se va deschide în curând, iar transportul deșeurilor de pe raza județului să se desfășoare în condiții normale, după cum a precizat Gheorghe Muntean, comisar șef Garda de Mediu Caraș-Severin.

Locuitorii din zonă spun, însă, că focul este pus intenționat și că este extrem de ciudat faptul că, deși pompierii intervin și sting aceste incendii, ele se reaprind de fiecare dată, iar autoritățile iau în discuție posibilitatea ca haldina să fie păzită de Poliția Locală pentru ca nimeni să nu mai aducă gunoi aici și nici să-i dea foc.

Corpul de control al Gărzii de Mediu este în aceste zile la Comisariatul județean Caraș-Severin pentru a verifica situația și controlul haldinelor de gunoi. De asemenea, la Prefectură a fost ținută o ședință pe acestă temă, ședință la care, principalul implicat, Consiliul Județean Caraș-Severin a lipsit, deși el este cel care implementează proiectul deponeului ecologic, fapt ce i-a nemulțumit enorm pe primarii PSD care au cerut și insistat să trimită și Consiliul Județean un decident politic, dar au primit doar un biet ,,funcționăraș”.

incendiu gunoi reșita incendiu gunoi reșita

LĂSAȚI UN MESAJ