Gripa ucide, din nou, în vestul țării

100

Cinci decese cauzate de gripă au fost înregistrate, în acest sezon, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, ultimul caz fiind al unei femei de 77 de ani, din Pâncota. În toate cele cinci cazuri decesul a fost cauzat de complicaţiile survenite pe fondul unor afecţiuni cronice şi niciuna dintre persoanele decedate nu fusese vaccinată antigripal.

Femeia s-a internat în data de 12 martie, pe Secţia Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. În urma consultului de specialitate făcut la internare, medicii au depistat o serie de comorbidităţi, cum ar fi insuficienţă respiratorie acută, boală coronariană trivasculară, angină pectorală instabilă, sechele infarct miocardic inferior, insuficienţă cardiacă NYHA IV, obezitate gradul I, diabet zaharat tip II, bronhopneumopatie cronică obstructivă, insuficienţă renală cronică, fibrilaţie atrială permanentă. O zi mai târziu, de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti a venit rezultatul pozitiv pentru virus gripal de tip B. Femeia a decedat luni, 19 martie, în jurul orei 21.00, în urma unui stop cardio-respirator iresuscitabil. Pacienta era nevaccinată.

Urmare confirmării cazurilor de gripă, pentru evitarea unui eveniment epidemiologic, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad continuă să menţină măsurile luate începând cu data de 8 februarie, cea mai aspră fiind instalarea carantinei în secţiile de pediatrie ale SCJU

LĂSAȚI UN MESAJ