GREVĂ japoneză! Ce salarii vor angajații din Prefectura Timiș?

287

Aşa cum au anunţat, angajaţii Prefecturii Timiş au intrat în grevă japoneză. Activitatea cu publicul nu este perturbată, dar oamenii şi-au pus de la ora 10:00 banderole albe pe braţe. Principala nemulţumire este legată de veniturile prea mici.

Funcţionarii din Prefectura Timiş spun că există diferenţe enorme între salariile lor şi cele ale angajaţiilor Consiliului Judeţean Timiş, de exemplu. Dacă un consilier cu cel mai mare grad din Prefectură are un salariu brut de aproxinmativ 3.000 de lei, unul din cadrul CJT are un venit brut lunar mai mult decât dublu, până la 7.000 de lei.

„Principala nemulțumire se referă la politica salarială discriminatorie a Parlamentului României, a Guvernului României și a Ministerului Afacerilor Interne în raport cu funcționarii publici și personalul contractual din Instituțiile Prefectului, ale căror salarii sunt la momentul de față cu aproximativ 50% mai mici decât majoritatea celor din serviciile deconcentrate, consilii județene și primării”, spun angajaţii din Prefectură.

În grevă sunt 37 din cei 40 de angajaţi ai Prefecturii Judeţului Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ