Cine pierde în urma disputei politice dintre PNL și PSD pe tema sălii polivalente

165

Scandalul politic dintre PSD şi PNL pe marginea locaţiei construirii viitoarei săli polivalente de 16.000 de locuri afectează nu doar locuitorii judeţului, dar mai ales sportivii din Timiş. Direcţia Judeţean pentru Sport şi Tineret îşi arată şi ea nemulţumirea faţă de blocajul în care se află proiectul.

„Considerăm că, pentru binele sportului, jocurile politice și orgoliile personale trebuie lăsate de-o parte. Vestea construirii unei săli polivalente cu o capacitate de 16.000 de locuri a adus o mare bucurie iubitorilor de sport, dar și sportivilor. Ideea desfășurării concursurilor într-un cadru modern a fost îmbrățișată cu rapiditate de toți competitorii. Ieri, însă, lucrurile au luat-o, credem noi, pe un drum greșit și ne vedem puși acum într-o situație extrem de neplăcută”, transmite Direcţia pentru Sport şi Tineret.

Vă reamintim că marţi, în cadrul plenului Consiliului Judeţean, aleşii PNL nu au aprobat un proiect de hotărâre care facilita transferul unui teren din Giroc către Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea sălii polivalente.

„Este cunoscut faptul că infrastructura sportivă este una precară în zona noastră, astfel că o sală polivalentă nouă s-ar fi potrivit perfect. Cum proiectul este blocat, vă informăm că desfășurarea unor viitoare competiții, cum ar fi campionat mondial și european de dans, etape de cupă mondială de scrimă, concursuri internaționale de scrimă și multe alte competiții de sporturi individuale, este în pericol. Sala Constantin Jude nu poate găzdui toate echipele din Timișoara și competițiile amintite mai sus. Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Timiș cere decidenților politici, în numele sportului, deblocarea de urgență a proiectului, mesajul nostru fiind unul ce vine doar în sprijinul competițiilor sportive și sportivilor”, mai atrage atenţia Direcţia.

Potrivit preşedintelui CJ Timiş, Călin Dobra, proiectele care vizează tranferul terenului către CNI vor fi reluate în plenul viitor, termenul până la care trebuie parafat transferul de proprietate fiind 30 iunie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ