Grefierii din Timiş, supăraţi pe Ministerul Justiţiei. Au protestat în faţa instituţiei

439

Activitatea birourilor Tribunalului Timiş a fost blocată, miercuri dimineaţă, timp de o oră. Grefierii au oprit lucrul şi au ieşit în faţa instituţiei pentru a protesta faţă de sistemul judiciar. Doar procesele programate au fost judecate.

Principala nemulţumire a grefierilor este salarizarea proastă, în care nu sunt recunoascute studiile superioare juridice. De asemenea, grefierii spun că muncesc peste program fără plată suplimentară şi nu sunt recunoscuţi în procesul de justiţie alături de magistraţi.

„Ziua de muncă de 8 ore nu mai este de 8 ore. Orele suplimentare nu sunt plătite, iar weekendurile au devenit zile de lucru obişnuite. Suntem încadraţi la studii medii deşi 80% din grefierii din ţară au studii superioare juridice la universităţi de prestigiu”, a declarat prim grefierul Tribunalului Timiş.

Alături de grefieri sunt şi magistraţii Tribunalului Timiş, care recunosc nedreptăţile făpcute de Ministerul Justiţiei faţă de grefieri.

„În data de 21 septembrie 2016, între orele 10:00-11:00 a avut loc un protest spontan al personalului auxiliar de specialitate şi conex din cadrul acestei instanţe. Protestul a avut la bază revendicările enunţate în Memorandumul privind Justiţia, susţinut şi prin Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Timiş. Precizăm faptul că activitatea instanţei nu a fost perturbată”, transmite Tribunalul Timiş.

Grefierii spun că vor continua protestul purtând banderole albe pe braţe şi nu exclud varianta altor proteste spontane zilele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ