Gravidă care urma să nască, trimisă acasă de medici pentru că e obeză și nu o ține masa de operație

475
gravida

O gravidă din Bârlad care urma să nască a fost refuzată de maternitatea din Iași și apoi dusă la București, pe motiv că este obeză și masa de nașteri nu îi putea susține greutatea. Femeia a ajuns în Capitală cu o ambulanță. Pacienta a făcut mai bine de 300 de kilometri și putea să nască în orice moment.

Medicii vasluieni se plâng frecvent că sunt refuzaţi de colegii de la spitalele mai mari din Iaşi, atunci când se confruntă cu cazuri grave, care le depăşesc competenţa, relatează ziaruldeiasi.ro. Vineri, la Spitalul Municipal de Urgenţă ‘Elena Beldiman’ din Bârlad, a ajuns o gravidă de 28 de ani, care trebuia să nască. După consultaţie, medicul de gardă a luat decizia de a cere ajutorul Maternităţii ‘Elena Doamna’ Iaşi, considerând că este un caz de risc care îi depăşeşte competenţele.

Pacienta prezenta un grad ridicat de obezitate, având 160 de kilograme la o înălţime de 1.50 m. Medicul bârlădean a prezentat cazul colegilor de la Maternitatea ‘Elena Doamna’ Iaşi, acolo unde erau transferate, de regulă pacientele care reprezentau cazuri de risc. Medicul de gardă din Iaşi a refuzat transferul pacientei de la Bârlad, invocând că maternitatea nu are o masă care să susţină greutatea unei paciente obeze.

sursa – libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ