Gratuitate, dar pe ce? CFR Călători nu are vagoane suficiente pentru studenţi

303

Studenţii profită din plin de gratuităţile oferite la trnasportul feroviar. În februarie, tinerii au luat cu asalt gările, mai ales în weekenduri pentru a merge acasă sau spre centrele universitare. Trtaficul generat de studenţi pe liniile CFR a crescut cu peste 70% în februarie, faţă de prima lună din an.

„Ultimele două weekend-uri deja am crezut că a început sezonul. Pentru noi este o veste îmbucurătoare, în schimb ne confruntăm în continuare cu o lipsă de vagoane, de material rulant, în contextul creșterii solicitării din partea studenților în special. Trebuie să știți că, în luna februarie, traficul generat de studenți față de luna februarie 2016 a crescut cu 75%, de la 209.000 de călători studenți la 355.000 de călători. În același timp, numărul abonamentelor care s-au cumpărat în luna februarie 2017 a ajuns la peste 4.400, față de 1.050 de abonamente cât s-au procurat în februarie 2016”, a spus Iosif Szentes, directorul CFR Călători.

Ca o primă măsurăm, CFR a suplimentat vagoanele la trenurile care merg spre şi pleacă din oraşe centre universitare, mai ales la final de săptămână. De asemenea, tinerii trebuie să ştie că au casierii speciale pentru ei de unde să îşi procure bilet, evitând astfel aglomeraţia.

„Am luat câteva măsuri de eficientizare a activității: în fiecare vineri, sâmbătă, duminică lucrăm cu între 24 și 30 de casieri, avem peste 11 case dedicate studenților, marcate, iar prin megafoane aproape din minut în minut se îndrumă studenții la aceste case. De asemenea, în fiecare weekend suplimentăm numărul vagoanelor din garniturile către orașe importante dinspre București, respectiv spre București la sfârșit de săptămână, duminică în special, cu până la 120 de vagoane”, a mai spus şeful CFR.

Călătoria gratuită este valabilă la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, indiferent de distanță sau rută, iar abonamentele lunare gratuite cu număr nelimitat de călătorii se vor elibera pe distanțe de până la 300 de kilometri. Abonamentele pot fi procurate numai de la casele de bilete dotate cu sistem electronic de emitere.

LĂSAȚI UN MESAJ