Zile decisive pentru clubul de Liga I

97

Situația dificilă încă persistă pentru clubul timișorean ACS Poli. Prim-divizionara mai are cinci zile la dispoziție pentru plata obligatorie a unor datorii de 142.000 de euro pentru depunerea dosarului de licențiere.

Victoria de la Botoșani din runda inaugurală a play-outului Ligii I nu a alungat norii negrii de pe Dan Păltinișanu. Gruparea de primă ligă rămâne într-o situație financiară extrem de grea. Cu datorii totale ce însumează aproape 1,8 milioane de euro după declarațiile conducătorilor, ACS Poli se află pe buza prăpastiei. Și anume obligativitatea unei prime tranșe de plăți de 142.000 de euro până în 20 martie, dată în care se depun dosarele de licențiere la federația Română de Fotbal.

”Avme termen până în 20 martie să depunem dosarul cu toate actele doveditoare că am făcut plățile restante. Sunt 142.000 de euro bani pentru transferul lui Pedro Henrique, precum și salariile restante către Sarmov și Kirschstein. Căutăm să facem rost de acești bani și ne bazăm doar pe sponsori privați. Ar fi păcat să nu putem găsi soluții și munca din teren a băieților să fie anulată. Sper să nu ajungem vreodată să le spunem băieților că munca lor a fost risipită din cauza datoriilor”, a explicat președintele clubului, Sorin Drăgoi.

Poli are și speranțe legate de Liga Profesionistă de Fotbal pentru a acoperi această datorie. Bănățenii înceracă să obțină de la LPF banii cuveniți pentru parcursul din Cupa Ligii. Ajunși în finală aceștia ar trebui să primească aproximativ 200.000 de euro, bani suficienți pentru depășirea perioadei.

Neplata datoriilor la data de 20 martie aduce după sine o penalizare cu 3 puntce pentru club și neacordarea licenței pentru sezonul viitor, adică retrogradarea din Liga I indiferent de locul ocupat la finalul campionatului.

LĂSAȚI UN MESAJ