Gratuit cu trenul pentru tineri, de astăzi, pentru alegeri

193

Tinerii care au împlinit 18 ani şi nu nu se află în acest sfârşit de săptămână în localităţile de domiciliu pot merge acasă, cu trenul, gratuit. CFR Călători oferă curse gratuite elevilor şi studenţilor în perioada 7 decembrie – 13 decembrie, după ce Guvernul a adoptat o hotărâre în acest sens.

Tinerii pot merge gratuit spre localităţile de domiciliu în zilele de 7, 8, 9 şi 10 decembrie. Călătoriile de întoarcere sunt şi ele gratuite, cu condiţia să aibă loc, duminică, 11 decembrie, şi luni, 12 decembrie.

„Biletul de călătorie se eliberează de la casele de bilete ale stațiilor de cale ferată și agențiilor de voiaj, în baza actului de identitate și a carnetului de elev/student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs, sau a adeverinței care atestă calitatea de elev/student, fiind obligatorie procurarea în acelaşi timp a biletului atât pentru dus (spre localitatea de domiciliu) , cât și pentru întors (dinspre localitatea de domiciliu). Precizăm că legitimaţiile de călătorie eliberate în condiţiile OUG 89/2016 nu dau dreptul la modificarea contractului de transport (amânare, anticipare, întreruperea călătoriei)”, transmite CFR Călători.

Guvernul a luat această decizie pentru a oferi acces mai uşor la urnele de vot elevilor şi studenţilor care nu învaţă în localităţile de domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ