Goana după salarii compensatorii. Angajatul surpriză care s-a întors la CE Hunedoara, din capitală, pentru a fi disponibilizat

725

Listele de disponibilizări de la Complexul Energetic Hunedoara sunt unele colorate. Salariile compensatorii au atras ca un magnet orice persoană care a plecat din Valea Jiului, prin detașare, în poziții – cheie și necontrolabile, la București. În această postură se află și soția președintelui Consiliului de Administrație de la Complexul Energetic Hunedoara, Ioan Stamin Purcaru. Pe aceeași listă se află și juristul Bianca Modrea, fost consilier în cabinetul secretarului de stat Doru Vișan.

Soția de la Reprezentanță s-a întors la CEH pentru disponibilizare

Ionica Nuța Stamin Purcaru, soția președintelui Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara, pleacă din societatea hunedoreană prin disponibilizare. Angajată a societății energetice hunedorene de ani de zile și detașată la București la Reprezentanța acestei societăți Ionica Nuța Stamin Purcaru s-a întors în Valea Jiului, la Mina Lupeni, pentru a putea pleca din sistem prin disponibilizare. Cu alte cuvinte, femeia lucrează în aceste zile la mina la care în urmă cu câteva săptămâni și-au pierdut viața două persoane în urma unei surpări. Ionica Nuța Stamin Purcaru este încadrată ca topograf.

”Nu vorbesc despre acest subiect. Am prea multe probleme. V-am mai spus că eu știu doar ce fac eu. Nu răspund în locul soției mele”, a declarat, luni, pentru Gazeta de dimineață, Ioan Stamin Purcaru.

Totuși președintele CA a precizat că soția sa are un trecut profesional la Mina Paroșeni. Asta înainte de a se transfera la București, pe vremea când mineritul și energia erau două sectoare diferite de activitate.

Președintele CA a refuzat să furnizeze un număr de telefon unde poate fi găsită soția lui. Așa că am încercat să o găsim la noul loc de muncă, mina Lupeni. Și după cum veți putea observa în jurul acestui subiect este o liniște de mormânt.

Directorul unității miniere, Daniel Brânzan, nu poate fi contactat de zile în șir.

Fostul inginer șef producție, Cristian Geany Balea, nu-și aduce aminte nici pe ce post lucrează doamna Purcaru, nici de când a fost transferată la mina Lupeni. Știe doar că el a fost schimbat din funcție. Înlocuirea din funcție a fost necesară pentru a reduce perioada de preaviz la 20 de zile. Balea se află și el pe lista de disponibilizări.

Directorul pe minerit din cadrul CEH, Cosmin Chiuzan, nu are ca obișnuință – mai ales în această perioadă – răspunsul la telefon. Atunci când răspunde nu cunoaște niciun răspuns la întrebările jurnaliștilor. Directorul general al CEH, Viorel Stancu, nu are niciun gând să răspundă la telefon.

NUTI-PURCARU-STAMIN

sursă: gddhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ