Girocul nu stă la mâna RATT

3708

Edilii din ”orașul” de la marginea marelui oraș Timișoara, Girocul adică, asigură de ani buni transportul locuitorilor prin forțe proprii. Au deja un parc de autobuze, din care trei sunt moderne, noi nouțe, dotate după normele europene, iar încă unul va fi cumpărat până la sârșitul lunii septembrie. Asta asigură un transport în condiții optime spre și dinspre Timișoara, la locul de muncă, pentru cei care locuiesc în comuna timișeană și nu au autoturism propriu în dotare.

Primarul Girocului, Ionel Iosif Toma, crede că problema cu independența transportului e legată de faptul că, de-a lungul timpului, responsabilii de la RATT au încercat să impună un anumit număr de curse. Toma este convins că a făcut bine când, împreună cu aleșii locali, a decis să se descurce fără regia timișoreană, cu care a avut câteva scurte colaborări totuși, finalizate prost.

Edilii Girocului se laudă acum că de peste zece ani de când funcționează transportul de persoane prin forțe proprii, autobuzele ”Giroceana” nu au intarziat un minut. Primarul este mândru că transportul este extraordinar de bine organizat. Există un management foarte bun, dotare tehnică, oameni serioși. Pe lângă autobuzele noi există și din cele cu peste 20-30 de ani vechime, care acum rămân mai mult de rezervă.

În fine, încă un motiv serios pentru care Primăria Giroc a optat pentru transport propriu este că la RATT biletele sunt foarte scumpe, adică 4,50 de lei în comparație cu doar 1 leu 50 și de bani cât este biletul la ”Giroceana”. Primarul Iosif Ionel Toma crede că e mult mai bine să te gospodărești singur pentru că ”Giroceana” este societate a Consiliului Local și toți banii care sunt prevăzuți din bugetul comunei pentru transportul locuitorilor rămân la Giroc, o contribuție pentru dotarea cu noi autobuze și pentru întreținerea celor existente la ora actuală.

5 COMENTARII

  1. Domnule Toma, dvs. habar nu aveti cate intarzieri are autobuzul si nici ca este foarte aglomerat incat nu poti arunca un ac. C-am lasati de dorit in legatura cu asta.

  2. Cica nu intarzie , hai , sa fim seriosi… ori nu stie ce vorbeste dl prostache Toma , din Giroc , ori a uitat ca a trecut campania electorala…
    Oricum daca vrea RATT-ul le retrage licenta de transport , si sa vedem ce mai fac cu harburile lor de autobuze…
    De altfel , nu am vazut la RATT , niciun bilet care sa coste 4,5 lei…, dar poate nu stie sa calculeze primăraşul nostru dăşcept , off, ţucă-l tata lui , o fi înmulţit cu data , de a ajuns la un aşa rezultat , e greu cu limba română, şi mai ales cu matica , mai ales când are „DOCTORAT”….
    Concluziile le trageti voi…

LĂSAȚI UN MESAJ