Ghiţă a învins! Dezvăluirile sale au dus la suspendarea generalului Florian Coldea. Urmează Kovesi?

444

Eduard Hellvig, directorul SRI, numit de preşedintele Klaus Iohannis, l-a suspendat din funcţie pe adjunctul său, celebrul general Florian Coldea până la finalizarea anchetei declanşată ca urmare a scandalului în care este implicat.

Coldea este implicat în acest moment într-un scandal declanşat de Sebastian Ghiţă, fostul şef al Comisiei Parlamentare de Control a SRI. Ghiţă îi acuză pe Coldea şi pe Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, că fac jocurile în această ţară, în afara cadrului politic şi oficial.

Ghiţă a fost prieten cu Coldea, dar relaţia s-a rupt în urmă cu un an.

Ghiţă, care actualmente este dat în urmărire generală, fiind implicat în mai multe dosare, a prezentat mai multe informaţii legate de vacanţele petrecute împreună cu Coldea.

Hellvig a dispus ca Florian Coldea să fie anchetat de o comisie specială a SRI, iar până la finalizarea acestui proces va rămâne la dispoziţia lui.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea”, anunţă SRI. Instituţia precizează că „a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp”.

Decizia lui Hellvig constituie o surpriză de proporţii, având în vedere puterea pe care a construit-o Florian Coldea în ultimii ani.
Florian Coldea a intrat în prim-plan acum 10 ani, după eliberarea jurnaliştilor români răpiţi în Irak. De atunci, cariera lui a cunoscut o ascensiune fulminantă, fiind susţinut de preşedintele Traian Băsescu.

În ultimul an al mandatului lui Băsescu, Coldea a întors armele, ajungând în acest moment chiar principalul duşman al fostului preşedinte.

Sebastian Ghiţă susţine că a mers în mai multe vacanţe în străninătate cu Florian Coldea, publicând o fotografie în care ar apărea soţiile celor doi. Fostul deputat susţine că preşedintele Iohannis este „prizonierul” lui Coldea şi Kovesi.

În înregistratea difuzată miercuri, Sebastian Ghiţă susţine că a mers în mai multe vacanţe în străinatate cu Florian Coldea şi familia acestuia, publicând o fotografie care ar fi fost realizată la Disneyland, în care apar mai multe persoane printre care şi două femei, despre care deputatul susţine că sunt soţia lui şi soţia lui Florian Coldea. Soţia lui Florian Coldea, Dorina Coldea, lucrează în cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI).
„La începutul anului 2010, la începutul lunii februarie, am fost împreună cu familiile în Seychelles, doar noi. Eram înainte de congresul PSD şi am hotărât să mergem într-o vacanţă pe o insulă exotică. Am stat împreună, şi se poate verifica uşor, la Hilton Seychelles Nord Resort. Dintr-o întâmplare, am găsit acasă plicul cu facturile de la acel hotel. Am stat zece zile şi îmi aduc aminte că-l rugam să-l ajute pe Victor Ponta să câştige preşedinţia PSD iar Florian Coldea îmi zicea că Traian Băsescu nu îl vrea pe Ponta. Diaconescu, Geoană, oricine dar numai să nu ajungă Ponta la PSD. Dan Andronic de la Evenimentul Zilei poate să vă confime că ne-am intersectat la întoarcere pe aeroportul din Istanbul. Atunci a stat de vorbă la îmbarcarea în avion şi cu mine şi cu Florian Coldea. Coldea s-a speriat atunci de Andronic şi, deşi avea bilet la business, s-a mutat la economic. Îi era frică să nu afle Băsescu cu cine a fost în exercusie. Nu a fost singura vacanţă petrecută cu Florian Coldea. În octombrie 2012 am fost împreună cu Vasile Dâncu şi cumnatul meu Cristi Anastasescu în Toscana, în Italia, unde am stat la o vilă numită Locanda Dell’Amorosa. Iată şi un document de la acea vilă cu numele noastre tipărite pe document. (…) Vă mai dau doar un exemplu de astfel de vacanţă şi o poză cu familiile la Disneyland, la Paris, în poză apare doamna general Dorina Coldea, soţia domnului Coldea”, a declarat Sebastian Ghiţă în înregistrarea difuzată miercuri.

Sebastian Ghiţă susţine că preşedintele Klaus Iohannis este prizonierul Laurei Codruţa Kovesi şi al lui Florian Coldea, temându-se de dosarele care ar putea fi deschise pe numele lui Carmen Iohannis.

„I-am spus, totuşi, la un moment dat, acum vreo trei ani, dacă nu mă înşel, domnului Coldea, că au trecut mulţi ani de când conduce România şi că nu mai văd lucrurile la fel de bine cum le vedeam la început. (…) I-am spus atunci că oamenii, românii, încet, încet o să-i considere şi o să-i numească vinovaţi pentru dezastrul din ultimii zece ani pe Coldea şi pe Kovesi. Rezultatul celor zece ani de frică şi teroare a fost aducerea lui Iohannis la putere, împreună cu tehnocraţii lui Cioloş veniţi de la Buxelles. Iohannis este prizonierul lui Coldea şi lui Kovesi, am prezentat aceste lucruri în Parlamentul României. Îi e frică de ce dosare îi pot face doamnei Carmen Iohannis acum şi îi mai e frică preşedintelui Iohannis de ce i se va întâmpla după această perioadă de preşedinţie. Ameninţarea cu dosare penale planează chiar şi asupra Preşedinţiei României. De zece ani, Florian Coldea şi Codruţa Kovesi conduc, fie Parchetul General şi DNA-ul, în cazul doamnei Kovesi, fie SRI-ul, în cazul domnului Coldea. Se sprijină reciproc şi anihilează orice ameninţare la adresa lor. Astăzi, zilele acestea sfidează votul românilor. Acest lucru este imposibil de acceptat într-o democraţie. Să se implice în jocul politic, să ameninţe preşedintele unui partid, să blocheze numirea preşedintelui unui partid care a câştigat alegerile în funcţia de prim-ministru, să exercite un terorism mediadic prin intermediul acoperiţilor, să tolereze influenţa ONG-urilor lui Soros în România şi în politica românească, chestiunile acestea nu sunt de acceptat. Românii au votat, şi vreau să le spun ceva, foştii mei prieteni buni Coldea şi Kovesi, au votat împotriva voastră românii”, a mai spus fostul deputat.

LĂSAȚI UN MESAJ