”Ghilotina” aduce amenzi și posibil dosar penal pentru Primăria Timișoara și edilul șef VIDEO

124

Primăria Timișoara și edilul șef, Nicolae Robu, se vor alege cu amenzi în urma campaniei ”ghilotina”. Tăierea cablurilor fără anunțarea consumatorilor și faptul că mii de oameni au rămas fără servicii de telecomunicații este în neregulă, spun comisarii Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Timiș.

Comiarul șef al OPC Timiș, Sorin Claudiu Susanu, a declarat că îl va amenda pe primar pentru aceste fapte. Mai mult, Robu riscă sancțiuni și pentru că a urcat în utilaj la înălțime ca să taie un cablu fără a avea avizul psihologic necesar unei astfel de acțiuni.

”Pentru mine, este halucinant faptul că responsabilul din partea primăriei, care a venit și ne-a adus documentele solicitate sau mai bine zis nu ne-a adus documentele solicitate, nu a putut să facă dovada faptului că au fost notificați într-un fel sau altul consumatorii afectați. (…)Totodată, domnului primar, i-am solicitat și trebuia să ne aducă inclusiv documentele legale, respectiv medicina muncii și aviz psihologic pentru munca la înălțime, că am văzut că dânsul personal a desfășurat această activitate”, a declarat Sorin Claudiu Susanu, comisar șef al OPC Timiș.

Mai mult, instituția condusă de Nicolae Robu și chiar primarul în persoană riscă dosar penal.

”Supărarea dânsului este și pentru că înțelege că documentele noastre duc și spre o discuție în care sunt încărcate prevederile articolului 253 din Codul Penal, care în momentul încheierii cercetării noastre vor fi transmise către celelalte instituții abilitate să cerceteze aspecte care țin de infracțiuni: distrugere în primul rând, pentru că acele cabluri nu erau în proprietatea dânsului”, a mai explicat Susanu.

Primăria a anunțat că va continua campania ”Ghilotina” și pe strada Arieș și le-a dat termen operatorilor de telecomunicații până în 8 aprilie să își îngroape cablurile, altfel ele vor fi tăiate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ