Gestul unei tinere din Timișoara a emoționat mii de oameni! A salvat din ger un om sărman

628

O tânără din Timișoara a luat acasă un sărman cu haine murdare și ude, din dorința de a-i da o mână de ajutor. Anca Gaica a vrut să-i dea, inițial, o pătură, însă l-a dus pe bătrân acasă, unde i-a oferit o masă caldă și l-a găzduit peste noapte.

Anca Gaica, o tânără de 27 de ani din Timișoara, a fost considerată o eroină, după ce a povestit pe rețelele de socializare despre gestul pe care l-a făcut într-o „zi oarecare” pentru un bătrân sărman. Era marți seara când Anca tocmai ieșise de la serviciu, din supermarketul în care lucrează și s-a bucurat de cât de frumos ningea.

În parcarea supermarketului, i-a atras atenția un bătrân care discuta cu o doamnă.

„L-am vazut sărman,cu hainele murdare, ude, cu nişte pantofi mărimea 46(aproximativ), fiind vizibil că poartă la picior cu trei numere mai mici. Îl întreb dacă vrea o pătură, mătuşa mea cumpărându-mi una nouă recent şi dorind să o donez pe cea veche”, a povestit tânăra.

Bărbatul nu a stat prea mult gânduri și a acceptat cadoul Ancăi.

„Desigur. Vreau pentru că eu am una care e cam subţire”, au fost spusele bătrânului.

Pătura pe care voia să i-o doneze era acasă, așa că l-a invitat să i-o ofere. Anca a povestit că a simțit o bucurie mare, în timp ce mergea, sub acceași umbrelă, cu sărmanul pe care tocmai îl cunoscuse.

„Am pornit amândoi la drum, sub umbrelă, bucurându-mă de ninsoarea de afară, de faptul că fac o faptă bună în faţa lui Dumnezeu, încercând să mă detaşez de probleme personale care uneori ma apasă sufleteste”, a mărturisit Anca Gaica.

În aproape jumătate de oră, cât a durat drumul pe jos spre casa fetei, Anca a afalt că pe bătrân îl cheamă Ciprian Gătăianţu. Bărbatul are o poveste de viață pe cât de fascinantă, pe atât de tristă.

„E născut în 13.03.1945, e un om extraordinar şi foarte deştept. Ştie foarte bine italiana şi engleza, mai ales engleza întrucât a stat în America (Chicago) timp de 23 de ani, plecând din România la vârsta de 34 de ani. Din cauza dorului de casă, de mamă şi a câtorva probleme personale, a hotărât să revină în România acum aproximativ 15 ani. În România nu mai avea pe nimeni în afară de mama lui (tatăl lui murise la o lună după plecarea lui în SUA). În România nu avea copii sau soţie. Cu alte cuvinte, acum e singur pe lume, fratele lui a murit anul trecut, şi trăieşte cu un ajutor social de 130 de lei pe lună, stând într-o casă dărăpănată, moştenită de la părinţi, cu o cameră fără încălzire. Are 18 ani de lucru în România, dar nu mai are carte de muncă sau acte doveditoare. A lucrat opt ani în SUA cu acte, în rest la negru”, a spus Anca despre bătrânul pe care l-a ajutat.

 

Ajunsă acasă, i-a pus lui Ciprian pe masă tot ce avea în frigider, unde avea mazăre cu pui, ouă, lapte, halva, câteva fructe şi legume. În timp ce bătrânul mânca și își spunea povestea vieții, s-a făcut miezul nopții. Anca s-a oferit să-i cheme un taxi și apoi i-a propus să rămână la ea peste noapte, spre surprinderea bătrânului.

Anca i-a dat bărbatului hainele care i se potriveau și l-a lăsat pe bărbat să doarmă în casa ei.

A doua zi dimineață, bătrânul a plecat. Anca a mărturisit că sentimentul pe care l-a avut în momentul în care l-a ajutat pe bătrân a fost unul unic.

„OFERIȚI DIN PUȚINUL VOSTRU ȘI DUMNEZEU VĂ VA DA MAI MULT DECÂT VĂ ASTEPTAȚI… IUBIȚI DIN SUFLET, SINCER ȘI CURAT ȘI VEȚI PRIMI IUBIRE LA MOMENTUL POTRIVIT SI DE LA CINE TREBUIE!”, A CONCHIS ANCA.

 

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.