Germanii spun că nu au primit nicio proprietate restituită, în Banat

188

Membrii Forumului Democrat al Germanilor din Banat (FDGB) susţin că sunt supuşi unui atac fără precedent în spaţiul public, în contextul în care organizaţia mamă a fost acuzată că ar fi primit prin retrocedare 80.000 de prooprietăţi pe întreg teritoriul României. Filiala din vestul ţării susţine că nu are nicio proprietate în tot Banatul.

„FDGB se delimitează categoric de cea mai neagră perioadă a istoriei Germaniei, perioada nazistă și respinge cu tărie afirmațiile conform cărora ni s-au restituit un număr de 80.000 de proprietăți pe tot întinsul țării (aspect confirmat de Agenția Națională de Retrocedare a Proprietăților). În prezent FDGR nu deține, în Banat, nici o proprietate restituită. FDGB consideră că incitarea la ură și calomnia promovate de unele medii nu servesc nimănui și umbresc ceea ce s-a realizat, nu fără greutate, de la Revoluție încoace, în patria noastră comună România”, transmit membrii Forumului Democrat al Germanilor din Banat.

Potrivit informaţiilor publicate de conducerea organizaţiei la nivel naţional „de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților rezultă că situația cererilor de retrocedare depuse de FDGR este următoarea:
Total cereri de retrocedare depuse: 136
Total decizii emise: 127 din care:
-8 restituiri în natură;
-3 propuneri acordate de despăgubiri;
-55 respingeri;
-61 redirecționări;
Cereri în curs de soluționare: 9.

Dintre aceste restituiri situația pe județe arată cam așa: în județul Sibiu 3 decizii de restituire în natură, în Satu Mare 3 decizii iar în Brașov 2 decizii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ