Gazonul englezesc din Parcul Justiţiei, distrus de cârtiţe-VIDEO

848

Problemele pentru Primăria Timişoara par fără sfârşit. După ce au pierdut lupta cu ciorile, cu hoţii din buzunare şi cu animalele fără stăpân, autorităţile locale mai au acum de luptat şi cu… cârtiţele. Animalele care trăiesc în subteran au reuşit să distrugă gazonul englezesc amplasat în Parcul Justiţiei.

Micuţele animale au reuşit, în doar o lună, să ştirbească investiţia făcută pe bani europeni din Parcul Central. Au fost cheltuiţi 2 milioane de lei pe amenajarea spaţiului verde.

Însă mândria primaului Nicolae Robu s-a transformat deja în coşmar. Pe toată suprafaţa gazonului, de 16.600 metri pătraţi, există muşuroaie de pământ, lăsate în urmă de cârtiţe.

Problema este că animalele sunt protejate de lege. Aşadar, ele nu pot fi exterminate. În timp ce autorităţile tac, în lipsă de soluţii, biologii recomandă amplasrea unor aparate cu ultrasunete care să alunge cârtiţele din zona parcului.

Parcul Justiţiei a fost închis aproape tot anul trecut pentru modernizări. S-au refăcut aleile, s-au plantat peste 100.000 de flori, s-au instalat felinare alimentate cu energie solară şi a fost pus gazon englezesc. Acesta din urmă are însă viaţă scurtă.

LĂSAȚI UN MESAJ