Gazonul din Piaţa Unirii, inundat de stropitorile pornite pe timp de ploaie

163

Marţi a fost o zi haotică în Timişoara. Ploaia a creat disconfort şoferilor, dar şi pietonilor inundând străzile şi trotuarele. Dar timişorenii au avut parte şi de momente demne de cascadorii râsului. Pe Facebook, o poză din Piaţa Unirii, unde se vede cum gazonul proaspăt este udat de stropitori exact când afară ploua mai tare, face deliciul spaţiului virtual.

Internauţii au creat o adevărată dezbatere pe reţeaua de socializare, părerile fiind împărţite.

„Instalațiile se programează și pornesc la ore fixe. Ar fi total neproductiv, la fiecare ploaie, să vină câte un funcționar să oprească instalațiile din zonele în care plouă. Că sigur nu plouă în chiar tot orașul. Ar presupune ca vreo 2-3 omuleți să se plimbe cu mașina prin oraș, la orele la care pornesc instalațiile, să vadă unde plouă și unde nu. Să le oprească și să le repornească după ce trece ploaia. Iar ele pornesc de 2 ori pe zi, probabil, dimineața și seara. Deci aștia cam doar asta ar face toată ziua. Sună a ceva pe ce vrei să se cheltuie banii publici?”, scrie un timişorean.

„E cod galben sau portocaliu de ploi si inundatie în tot orasul. Cineva e responsabil de instalațiile alea și e plătit deja din bani publici. Plus că și apa folosită de instalație tot din bani publici se plătește. Deci, da, mi-aș dori să nu se risipească banii ăia și responsabilii să își facă treaba, că de-aia sunt plătiți”, scrie altcineva.

„Or fi ele programate să stropească după un anumit program, dar totuși e aiurea să stropească si când plouă. Dacă 3 zile la rând plouă, nu torential dar plouă si acele stropitori stropesc pentru că așa au fost programate? Apăi nu există un centru, un birou de unde TOTUȘI e controlat sistemul, de unde poate interveni omul, ca acum spre exemplu. Atâta e de automatizat sistemul? OK, dar atunci de ce nu au introdus și un senzor, când simte că picură, că plouă pe stropitoare să se oprească din stropit. La varianta asta nu s-au putut gândi…. specialiștii noștri? Că nu-i așa, la noi totul e făcut de specialiști:)”, scrie un alt utilizator de Facebook.

„Altă idee – montezi un senzor în canalizarea imediat apropiată. Dacă debitul de apă pluvială trece de un anumit nivel, pui sprinklerele pe off în mod automat. Complicat? Foarte. Foarte complicat. Imposibil din punct de vedere tehnic. Nu a ajuns umanitatea la un asemenea nivel de dezvoltare tehnologică încât să se poată face așa ceva. Pur și simplu ar bate legile fizicii”, se mai arată într-un comentariu.

Conducerea Primăriei Timişoara a venit cu o explicaţe: instalația a fost pornită automat din cauza faptului că sistemul informatic care comandă stropitorile a fost inundat.

LĂSAȚI UN MESAJ