Gala excelenței la Colegiul Bănăţean – foto-video

197

Sala Magna Curia a Universității de Vest Timişoara s-a dovedit a fi neîncăpătoare, ea gazduind prima gală a excelenţei din acest an. În prim plan s-au aflat profesori şi elevi de la Colegiul Bănăţean, care au fost premiaţi pentru excelenţă. Au fost premiaţi trei elevi de la Colegiul Bănăţean şi doi elevi de la Grigore Moisil pentru invenţie în robotică.
La Colegiul Bănăţean învaţă 2400 copii, dintre care în anul trecut 620 de elevi au fost premianţi la olimpiade şi concursuri extraşcolare.

„Dintre aceştia noi am selectat 50 elevi reprezentativi, atât de la disciplinele umane cât şi de la reale, dar şi din activităţile extraşcolare. O atenţie deosebită o să acordăm celor trei elevi care ne-au reprezentat la Boston, şi ca un element de noutate o să îi premiem şi pe cei doi elevi de la Colegiul „Grigore Moisil” , pentru că au dat tuturor o lecţie de cum se lucrează în echipă, despre cum se colaborează şi despre cum oraşul noastru poate fi reprezentat în străinătate.. De asemenea ca „profesor al anului” vom premia o profesoară care a marcat zeci de generaţii, cred că nu există spital în Timişoara care să nu aibă câţiva medici care să fi trecut prin mâna doamnei profesoare Silvia Herț” a spus directorul Colegiului, prof. Silviu Ionescu.
Colegiul Bănăţean are o strânsă legătură cu Universitatea de Vest din Timişoara pentru care generează anual absolvenţi care devin studenţi. Toţi cei cinci elevi, atât de la Colegiul Bănăţean, cât şi cei de la Grigore Moisil, sunt în clasei a XI-a.
„ Este o încununare a muncii depuse pe parcursul a patru luni, din septembrie până în decembrie, când am aflat că vom participa la finala de la Boston, din Statele Unite ale Americii, înseamnă foarte mult, înseamnă o şansă pentru viitor, pentru copii, iar premiul ce îl voi primii înseamnă o încununare a muncii mele de-a lungul anilor alături de copii. Sunt aici pentru premiul ce l-am câştigat la Boston Zero Robotics 02” a spus profesor informatica Monica Brata.
Premiile au fost simbolice, constând întro doplomă, o plachetă, iar unul dintre investitori le-a oferit un leptop.
Printre cei prezenţi s-au aflat şi reprezentanţi ai CJ Timiş, ai Primăriei, ai ISJ  şi ai C.L. Timişoara, profesori şi medici

Autor Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ