Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș a ajuns la cea de-a 23-a ediție-VIDEO

917

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş organizează, de mai bine de două decenii, Topul Firmelor din Județul Timiș, eveniment devenit unul de referinţă în vestul României, cartea de vizită a succesului și performanței în afaceri. Evenimentul va avea loc în data de 28 octombrie, 2016, la Centrul Regional de Afaceri CCIAT.

Editia din acest an stă sub semnul celui mai important moment din istoria recentă a orașului: Timișoara, Capitală Culturală Europeană. „Omul se naște o singură dată în viață. O țară se naște de mai multe ori. Ultima dată, România s-a născut la Timișoara”, spunea Î.P.S. Ioan Sălăjan, Mitropolitul Banatului. Cuvinte pline de har și emoție pe care CCIAT le-a preluat ca motto al evenimentului.

Topurile județene de firme sunt organizate de către camerele de comerț teritoriale, pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național. Condițiile de eligibilitate sunt stabilite conform legii. În top sunt admise entitățile care sunt comercianți și îndeplinesc simultan următoarele condiții, cu privire la datele de bilanț depus pentru anul anterior: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minim 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor și minim 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități. Topurile judeţene sunt structurate pe 6 domenii de activitate, 251 grupe (conform codului CAEN) și 5 clase de mărime.

Firmele membre ale CCIAT care au achitat cotizația la zi primesc o bonificație de 10% din punctajul total.

Clasamentul Topul Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2015 reunește 8.554 de firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate din 28.567 de firme care au depus bilanțul contabil. Dintre acestea, sunt evidenţiate 1.743 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III. Un număr de 241 de firme care s-au clasat pe unul din primele trei locuri, în ultimii patru ani, sunt recompensate cu Distincţia de Excelenţă, iar 119 firme care s-au clasat pe primele trei locuri, în ultimii șase ani, sunt distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Aflat la cea de-a 8-a ediţie, Topul Instituţiilor de Învăţământ Superior consfinţeşte locul şi rolul pe care universităţile timişene le deţin în elita învăţământului academic românesc.
Începând din 2014, CCIA Timiș acordă Trofeul de Excelenţă pentru Responsabilitate Socială, iar pentru a doua oară, se acordă Trofeul de Excelență pentru Cultură.

În premieră în sistemul cameral din România, CCIAT acordă câteva distincții speciale: Trofeul de Excelență pentru Competitivitate Investițională, Trofeul de Excelență pentru cel mai inovativ start-up.

De asemenea, vor fi acordate diplome aniversare pentru două firme membre ale CCIAT: Cramele Recaș, la aniversarea a 25 de ani de la înființare și FELIX RAMIRO, cu ocazia împlinirii a 4 ani de la deschiderea primului magazin din Timișoara.

Asemeni edițiilor anterioare, premiile vor fi înmânate de conducerea CCIAT, de oficiali ai administrației publice locale – Prefectul Județului Timiș, Președintele Consiliului Județean Timiș, Primarul Municipiului Timișoara, de personalități ale mediului academic și diplomatic.

Cea de-a 23-a ediție a Topului Firmelor va reuni peste 750 de participanţi – reprezentanţi de marcă ai mediului de afaceri, oficiali ai administrației publice locale și regionale și serviciilor deconcentrate din teritoriu, magistrați, organisme intermediare din Regiunea Vest, oficiali ai misiunilor diplomatice în România, ambasadorii României în Serbia și în Ungaria, corpul diplomatic acreditat la Timișoara, personalități ale mediului academic, instituţii de cultură, asociaţii de afaceri, camere de comerț, colaboratori şi parteneri ai CCIA Timiş, mass media. Evenimentul va avea loc vineri, 28 octombrie, începând cu ora 19.00

Participanţii la Topul Firmelor se vor bucura și de momente artistice de excepţie oferite de Filarmonica „Banatul” Timișoara, Casa de Cultură a Studenţilor Timișoara, Trupa de dans Reflex. Invitat special în concert extraordinar: Corina CHIRIAC.

Varianta on-line a Catalogului Topul Firmelor din Județul Timiș 2015 (cuvânt înainte, metodologie,clasament, parteneri) este disponibilă la adresa: http: // top.cciat.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ