De astăzi, reguli noi pentru magazinele de pâine, patiserii și… covrigării, inclusiv din Banat! Ce trebuie să urmăriți?

2521

Comercianţii de pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie, care au fost obţinte din produse congelate sunt obligaţi să informeze consumatorii despre acest lucru. Prevederea apare în Ordinul preşedintelui ANPC nr. 183/2016 privind informarea consumatorilor de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de comercializare pe teritoriul României a produselor obținute din materii prime alimentare congelate și a intrat în vigoare de astăzi.

Potrivit Digi24, obligaţia revine şi restaurantelor sau celorlalte locuri din care se pot cumpăra produse alimentare dacă în prepararea lor s-au folosit alimente congelate. ”Operatorii economici care comercializează către populaţie pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie obţinute din produse congelate, precum şi unităţile de restauraţie colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligaţia de a informa consumatorii prin afişare la loc vizibil, lizibil, uşor de înţeles, într-o formă care să nu permită ştergerea, după caz, pe un afiş, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit, ori altele asemenea, ce însoţesc produsul, cu menţiunea’produs/din produs decongelat’”, se arată la articolul 3 din ordinul preşedintelui ANPC.

În același ordin se mai precizează că „termenul produs alimentar congelat este produsul: pâine şi produse de panificaţie, produse de patiserie, carne/produse de origine animală, legume, fructe”.

Sursa: digi24.ro; vocea.biz

LĂSAȚI UN MESAJ