Furtul de lemne, în floare în Timiş

995

Defrişările ilegale de păduri sunt o problemă amplu dezbătură de autorităţile timişene, dar şi centrale. Iar zona de vest a ţării abundă în păduri, numai bune de exploatat.

Jandarmii timişeni au mai prins, la finalul săptămânii trecute, traficanţi de aur verde. Doi bărbaţi au fost prinşi chiar în momentul în care scoateau din pădurea de la lângă Buziaş lemnele şi le încărcau în camion.

„Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş a identificat în zona împădurită a localităţii Buziaş doi cetăţeni care transportau cu un tractor, o remorcă cu material lemnos proaspăt tăiat.

În urma verificărilor s-a constatat că aceştia nu deţineau documente de circulaţie şi transport, fiind solicitat sprijinul specialiştilor silvici pentru evaluarea cantităţii de lemn aflat în remorcă”, transmit jandarmii.

Potrivit acestora, bărbaţii au tăiat 3 metri cubi de masă lemnoasă, ilegal, şi urma să o valorifice. Acum autorităţile fac evaluarea pagubelor şi vor decide, în funcţie de rezultat, sancţiunea pe care o vor primi cei doi bărbaţi.

Lemnele, tractorul şi camionul, cu care bărbaţii urmau să mute lemnele, au fost confiscate.

LĂSAȚI UN MESAJ