Frumusețea peisajelor din Caraș Severin bate… punctualitatea germană

223

Vineri, 1 septembrie, prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, a primit, la sediul Palatului Administrativ, vizita consulului Republicii Federale a Germaniei la Timișoara, Rolf Maruhn, aflat la final de mandat, și a lui Ralf Krautkrämer, cel care urmează să preia această funcție. Din delegația străină au mai făcut parte Laura Grunewald, atașat cultural al Ambasadei Germaniei la București și Swantje Kortemeyer, atașat economic al Ambasadei Republicii Federale a Germaniei la București.

Prima vizită în afara Timișoarei pe care a făcut-o noul consul al Germaniei a fost la Reșița. Excelența Sa a precizat că a întârziat la întâlnirea cu oficialitățile locale și județene pentru că nu a putut rezista tentației de a admira frumusețea peisajului din Caraș-Severin, încălcând așteptările față de punctualitatea germană. În același timp, pentru Rolf Maruhn Reșița a fost ultima destinație de lucru din activitatea de 13 ani de consul la Timișoara.

La întâlnirea de la Prefectură au participat, alături de prefectul Matei Lupu, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Popovici, primarul Reșiței, Ioan Popa și președintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin, Erwin Țigla.

După ce i-au fost adresate urările de bun venit în județ și succes în noua activitate consulului Ralf Krautkrämer, în cadrul discuțiilor a fost punctată importanța colaborării Consulatului German de la Timișoara cu instituțiile administrative. Totodată, s-a pus accent pe sprijinul de care au nevoie administrațiile locale și județene în relația cu investitorii germani și s-a amintit buna relație culturală pe care Reșița o are cu Ambasada și Consulatul German.

Oficialul german aflat la final de mandat le-a vorbit gazdelor despre importanța dezvoltării turismului în zonă având în vedere potențialul existent.

”Pentru mine a fost o necesitate sufletească să mai vin o dată în județ. Caraș-Severinul îl cunosc de 13 ani. Am participat și am urmărit întregile evoluții ale acestui județ în ultimii 13 ani. Le-am ținut și sub observație și unul dintre primii oameni pe care i-am întâlnit în vremea respectivă, fiind un iubitor al muntelui, trebuie să adaug eu, a fost domnul primar al Reșiței. Ne-am întâlnit foarte des pe Semenic și am văzut cum se angaja actualul primar al Reșiței în dezvoltarea turistică a regiunii. Poate l-am și enervat uneori cu ideile mele despre sky fond, însă acel platou de sus de pe Semenic are un potențial nu doar momentan, ci și pe termen lung și inclusiv internațional”, a precizat consulul Rolf Maruhn.

Primarul Reșiței, Ioan Popa, nu a ezitat să le prezinte oaspeților germani date despre implementarea învățământului dual la Reșița după modelul german, iar prefectul Matei Lupu și-a exprimat convingerea că buna colaborare pe care a avut-o Consulatul cu fostul prefect, Florența Maria Albu, va continua și în timpul mandatului său.

LĂSAȚI UN MESAJ